Lavrov: Rusia nu ocupă Ucraina, o „denazifică”, ca ucrainenii să-și poată determina „liber” viitorul

Redactia | 25.02.2022

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat vineri că „nimeni nu plănuiește să ocupe Ucraina”, ci, mai mult, Moscova vrea „să elibereze Ucraina de opresiune”.

Pe aceeași temă

Aceste declarații sunt făcute în timp ce forțele invadatoare ruse au pătruns în Kiev în a doua zi a atacului Kremlinului, relatează AFP și agenția de presă rusă Interfax, citată de The Guardian.

El a adăugat că Rusia încă nu recunoaşte actualul guvern din Ucraina ca fiind democratic şi că preşedintele Zelenski minte când spune că este gata să discute despre statutul neutru al Ucrainei.

Lavrov a spus că liderul de la Kremlin dorește ca poporul ucrainean să fie independent și că va asigura demilitarizarea țării.

„Putin a luat decizia de a desfășura o operațiune militară specială pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, astfel încât, eliberați de opresiune, ucrainenii înșiși să-și poată determina liber viitorul”, a declarat Lavrov, la o conferință de presă la Moscova, citat de Interfax.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov continuă să susțină, în ciuda evidenței, a spus că „nimeni nu plănuiește să ocupe Ucraina”, dar că Rusia nu recunoaște actualul guvern din Ucraina ca fiind democratic.

Rusia este pregătită pentru discuții odată ce armata Ucrainei încetează lupta și nimeni nu intenționează să atace poporul ucrainean, a spus Lavrov citat de Reuters.

„Nu vrem ca neonaziştii să conducă Ucraina”, a spus el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22