Lavrov: SUA au refuzat sa trimita o delegatie la Moscova pentru a discuta despre Siria

Tudor Despina | 14.10.2015

Statele Unite continua sa refuze o colaborare cu rusii in dosarul sirian. Ministrul de Externe Lavrov sustine ca americanii au respins trimiterea unei delegatii militare la Moscova.

Pe aceeași temă

 

O propunere in acest sens a fost facuta de presedintele Vladimir Putin, in cadrul vizitei sale la New York, in marja Adunarii Generale a Natiunilor Unite. Atunci, liderul rus a propus o coalitie internationala antiterorista condusa de Moscova in Siria, actiune respinsa categoric de Washington.

 

De altfel, potrivit ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, Statele Unite au refuzat sa trimita o inalta delegatie militara la Moscova pentru a discuta asupra unei coordonari aprofundate in lupta din Siria, potrivit Reuters.

 

Lavrov a mai spus ca un al doilea pas, daca americanii acceptau propunerea, ar fi insemnat trimiterea unei delegatii ruse condusa de premierul Dmitri Medvedev la Washington, de asemenea fapt respins de oficialii americani.

 

Situatia nu surprinde, in conditiile in care SUA au transmis clar inca de acum o saptamana ca Washingtonul nu va coopera cu Moscova in dosarul sirian, secretarul american al Apararii Ash Carter catalogand strategia rusilor in Orientul Mijlociu drept “profund eronata”.

 

Nu vom coopera cu rusii in aceasta chestiune (conflictul din Siria – n.r.), dar suntem pregatiti sa gasim un punct comun in ce priveste siguranta aeriana, pentru a ne proteja pilotii si pentru a continua campania coalitiei in regiune.

 

Atat suntem dispusi sa discutam cu rusii. De altfel, nu am primit in mod oficial din partea rusilor o reactie in acest sens, deci continuam sa asteptam o reactie formala in acea chestiune”, a spus Ashton Carter, in 7 Octombrie, subliniind faptul ca cele doua state au strategii “fundamental diferite” in Siria, iar cea a rusilor este “fundamental gresita”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22