Lavrov: Vom face totul pentru ca interesele rușilor din R. Moldova să nu fie afectate în niciun fel

L. G. | 01.09.2022

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a sugerat că Rusia va face totul pentru a proteja interesele populaţiei vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova.

Pe aceeași temă

Totodată, în cadrul unui forum, acesta a făcut mai multe aluzii la adresa guvernării de la Chişinău, relatează agora.md.

”Vom face totul pentru ca interesele populaţiei rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel”, a declarat ministrul rus de Externe.

„Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există şi Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special. Şi cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de occident şi se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a declarat Lavrov, conform agora.md.

În iunie, Lavrov susţinea că se încearcă transformarea Republicii Moldova în „a doua Ucraină”.

„Desigur, din R.Moldova se încearcă clar să se facă a doua Ucraină... Asemenea abordare din partea actualei conduceri a Moldovei este foarte semnificativă când anunţă că: «Începem procesul de aderare la Uniunea Europeană, o să vedem ce ne vor promite şi o să decidem dacă rămânem în Comunitatea Statelor Independente»”, a declarat el.

Cu aceași ocazie, Serghei Lavrov a declarat că Moldova ar încerca să „anuleze tot ce e rusesc, la fel ca în Ucraina”, criticând promulgarea de către Maia Sandu a legii care interzice retransmiterea posturilor TV din Federația Rusă. Totodată, mai multe declarații tăioase au fost făcute de purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Totodată, Lavrov a învinuit atunci Chişinăul de cerşetorie în cazul livrării gazelor naturale.

Chișinăul nu a comentat deocamdată declarațiile șefului diplomației ruse.

Recent, președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe cetățeni să nu se lase manipulați de discursul din Transnistria sau din partea politicienilor pro-ruși de la Chișinău sau de la Moscova. Șefa statului a subliniat că Republica Moldova respectă statutul de neutralitate și că își dorește pace.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22