Le Pen iese sifonata din prima dezbatere TV cu toti candidatii la presedintia Frantei

E.b. | 05.04.2017

Toti cei 11 candidati la presedintia Frantei s-au reunit pentru prima data, marti seara, intr-un studiou de televiziune, iar Marine Le Pen nu a iesit prea bine dupa dezbatere.

Pe aceeași temă

 


 

Emmanuel Macron pare in continuare favorit atat in primul tur al alegerilor, pe 23 aprilie, cat si in al doilea, pe 7 mai, cand se va confrunta probabil cu Marine Le Pen, relateaza Reuters si AFP.

 

Un sondaj Elabe difuzat imediat dupa cele 4 ore de dezbatere a aratat ca telespectatorii au apreciat cel mai mult prestatia la televiziune a candidatului radical de stanga Jean-Luc Melenchon, care nu are practic sanse sa treaca de primul tur, dar a fost preferat de 25% din cei care au urmarit emisiunea.

 

Centristul Macron s-a clasat al doilea, cu 21%, iar programul sau de guvernare a fost cel mai apreciat, cu 23% din raspunsurile la sondaj.

 

Marine Le Pen, reprezentanta extremei drepte, a fost apreciata abia a patra ca performanta, cu 11%, dupa socialistul Francois Fillon, care a intrunit 15%.

 

Sondajul Elabe nu s-a referit la intentiile de vot, ci doar la reactiile fata de show-ul electoral la televiziune.

 

Macron si Le Pen, favoriti in primul tur conform sondajelor de opinie, s-au contrazis vehement intre ei si cu Melenchon pe tema Europei. Macron doreste intarirea constructiei europene, Le Pen - iesirea imediata a Frantei din zona euro si apoi din Uniunea Europeana, iar Melenchon - renegocierea tratatelor UE, dar nu si un "Frexit" dupa modelul Brexit-ului deja declansat de Regatul Unit.

 

"Doamna Le Pen, scoateti din nou minciunile pe care le auzim de 40 de ani si pe care le auzeam si de la tatal dumneavoastra" (Jean-Marie Le Pen, fondatorul Frontului National), a spus printre altele Emmanuel Macron.

 

La randul sau, Marine Le Pen a afirmat ca doreste "sa dea din nou cuvantul poporului", care este "lasat prada unei insecuritati galopante" si se confrunta cu o "mondializare salbatica", cu "totalitarismul islamist" si cu "contestarea valorilor sale fundamentale si chiar a identitatii sale nationale".

 

Sondajele din Franta il indica drept castigator in turul al doilea pe candidatul de centru, insa procentul mare de alegatori nehotarati lasa loc pentru surprize.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22