”Legea sclaviei”, votată în Ungaria. Proteste la Budapesta. 4 răniți

Redactia | 13.12.2018

Mii de prostestatari s-au adunat, miercuri, în fața sediului partidului Fidesz, pentru a protesta față de „legea sclaviei” aprobatul de Parlamentul Ungar. Poliția a folosit gaza lacrimogene.

Pe aceeași temă

Cel puțin 4 persoane au fost rănite, iar poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din Piața Kossuth, aflată în fața clădirii Parlamentului. Manifestanții nu au plecat însă, în ciuda intervenției forțelor de ordine. Unii au încercat, fără succes, să forțeze intrarea în sediul legislativului, potrivit index.hu.

Oamenii au scandat “trădătorii” şi “plecaţi acasă, ruşilor!”. Protestatarii au plecat după miezul nopţii din Piaţa Kossuth.

Aproximativ 1.500 de persoane s-au adunat în cursul serii în faţa Parlamentului, unii aşezându-se în genunchi pentru a simboliza că sunt “sclavi”, relatează France Presse. Demonstranţi s-au adunat în cursul serii şi în faţa sediului partidului Fidesz al lui Orban şi au ocupat pentru scurt timp celebrul Pod cu Lanţuri din Budapesta care leagă cele două maluri ale Dunării.

Parlamentul ungar a aprobat un set de legi controversate: una dintre ele măreşte numărul de ore în plus pe care îl pot cere angajatorii şi a fost supranumită „legea sclaviei”, iar cealaltă lege permite înfiinţarea unor noi tribunale în care ministrul Justiţiei are o putere sporită, scrie The Guardian, conform News.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22