Liderul Ligii, Matteo Salvini, a spus că „din păcate” nu poate expulza și romii italieni

Redactia | 20.06.2018

​Noul ministru de Interne italian, și liderul Ligii anti-imigrație, Matteo Savini, este protagonistul unui nou scandal după ce a anunțat că dorește un recensământ al romilor și că „din păcate” vor trebui păstrați cetățenii italieni de etnie romă.

Pe aceeași temă

 

 

 

În cadrul unui interviu pentru un post TV din Lombardia (nord) Matteo Salvini a declarat intenționează să facă un recensământ al romilor pentru vedea „cine, cum și câți sunt”. Recensământul va oferi posibilitatea ca cei găsiți că n-au drept legal de ședere să fie expluzați, însă „“romii italieni, din păcate, trebuie să-i păstrezi acasă”, a declarat el în această emisiune.

 

Acest proiect de recensământ a declanșat un scandal în rândurile opoziției și o reacție prudentă a comunității de romi. Un bilanț al acestei comunități a fost deja făcut anul trecut de Institutul național italian de statistică (Istat), a arătat asociația Nation rom, într-un comunicat, cerând o întâlnire cât mai repede cu noul ministru. “Salvini își continuă campania electorală cu spuse tot mai aberante”, a apreciat la rândul ei o senatoare a Partidului Democrat (PD, centru-stânga) Simona Malpezzi, care consideră că acest recensământ este “numai ultima găselniță cu iz vag fascist” din partea noului ministru de interne.

 

Acesta din urmă a fost pe prima pagină a actualității săptămâna trecută când s-a opus intrării într-un port italian a unei nave umanitare cu 630 de migranți. Această navă, Aquarius, a sosit până la urmă în acest week-end în Spania după o odisee pe Meditarana de aproape o săptămâna, din largul Libiei până în Spania trecând prin apele malteze și cele ale Sardiniei. “Întâi, atacurile împotriva migranților […] și acum atacul împotriva romilor”, a criticat la rândul lui șeful grupului partidului de stânga Liberi și Egali (LeU) din Camera Deputaților, Federico Fornaro. “Este important să agiți ura și să creezi un dușman”, a adăugat el.

 

“Unii vorbesc de șoc, de ce? Mă gândesc doar la acești bieți copii care sunt învățați cu furtul și criminalitatea”, a reacționat la rândul sau Matteo Salvini pe Twitter.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22