Localnicii despre soldații ruși din Belarus: Beau mult și vând multă motorină de la blindate

L. G. | 20.02.2022

Localnicii din Belarus, țară care desfășoară în această perioadă exerciții militare comune cu Rusia, spun despre soldații ruși că beau mult și că vând motorină de la blindate.

Pe aceeași temă

„Am văzut cu ochii mei blindatele pe şenile pe străzile oraşului”, a spus un locuitor al oraşului bielorus Khoyniki, din sud-estul ţării, nu departe de graniţa cu Ucraina, întrebat despre forţele ruse care au venit în ţara sa, arată Radio Europa Liberă.

 

„Soldaţii s-au stabilit în pădurile din jur”, a adăugat localnicul, care a cerut să rămână anonim. „Ei beau mult şi vând multă motorină. Locuiesc în corturi”, a continuat el.

 

Primele trupe ruse au început să vină în Belarus pentru exerciţiile militare comune organizate pe neaşteptate.

 

Exerciţiile, care implică aproximativ 30.000 de soldaţi ruşi şi aproape întreaga armată din Belarus, se desfăşoară într-un moment în care Rusia a masat mijloace militare în jurul Ucrainei şi în regiunea ucraineană ocupată Crimeea, stârnind temeri în legătură cu o nouă invazie.

 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a numit aceste exerciţii din Belarus „cea mai mare desfăşurare rusă de acolo de la Războiul Rece încoace”.

 

Khoyniki, situat la 50 de kilometri nord de graniţa cu Ucraina, nu a fost iniţial pe harta Ministerului Apărării din Belarus pentru exerciţii, dar armata a emis o nouă hartă pe 10 februarie, după ce s-a raportat apariţia forţelor ruse în zonă.

 

Oficialii americani spun că Rusia plănuieşte o posibilă invazie a Ucrainei care ar putea veni în orice zi şi există îngrijorări că trupele aflate acum în Belarus ar putea fi folosite pentru a ataca Ucraina din nord.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22