Lupte grele pe străzile din Severodonețk, cu un număr mare de victime de ambele părți

L. G. | 11.06.2022

Forțele rusești care încearcă să încercuiască Severodonețk nu au făcut avansuri în sudul orașului, a transmis sâmbătă Ministerul Apărării britanic.

Pe aceeași temă

„Lupte intense în stradă sunt în desfășurare și, cel mai probabil, ambele părți au înregistrat un număr mare de victime”, a transmis ministerul într-o actualizare a raportului privind evoluțiile din Ucraina, publicată pe Twitter.

 

Forțele rusești și-au concentrat recent eforturile asupra micului oraș, singurul din provincia Lugansk ce nu a fost încă cucerit de trupele Moscovei.

 

Ministerul Regatului Unit mai spune că Rusia recurge la sisteme de arme ineficiente care riscă să provoace ”daune colaterale semnificative și victime civile”, deoarece nu dispune de rachete moderne mai precise.

 

Începând cu aprilie, bombardierele rusești au lansat probabil zeci de rachete grele Kh-22 din epoca anilor 1960 (AS-4 KITCHEN, potrivit denumirii NATO) împotriva țintelor terestre.

 

Aceste rachete de 5,5 tone au fost concepute în principal pentru a distruge portavioanele folosind un focos nuclear.

 

Atunci când sunt folosite în atacuri terestre sunt foarte inexacte și, prin urmare, pot provoca daune colaterale semnificative și victime civile.

 

Probabil că Rusia recurge la astfel de sisteme de arme ineficiente, deoarece nu dispune de rachete moderne mai precise, în timp ce apărarea antiaeriană ucraineană încă descurajează aeronavele tactice să efectueze lovituri în mare parte a țării, mai spun britanicii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22