Macron, confirmat cu COVID. Președintele Adunării Naționale. Lideri politici de la Paris, în izolare

Redactia | 17.12.2020

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost diagnosticat cu COVID-19 și este în izolare. Premierul francez și președintele Adunării Naționale au intrat de asemenea în izolare.

Pe aceeași temă

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a fost testat pozitiv la coronavirus, a anunţat joi Preşedinţia franceză, într-un comunicat.

„Președintele Republicii a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 astăzi. Diagnosticul a fost stabilit în urma unui teste RT PCR realizat la apariția primelor simptome. Confirme regulilor sanitare în vigoare aplicabile tuturor, Președintele Republicii se va izola timp de 7 zile”, se arată în comunicatul emis de Élysée.

Emmanuel Macron „va continua să lucreze” de la distanță, potrivit sursei citate.

Premierul francez și președintele Adunării Naționale au intrat de asemenea în izolare, pentru că sunt contacți direcți ai președintelui. Și premierul Spaniei a intrat în izolare.

Emmanuel Macron a participat în 10-11 decembrie la Consiliul European de la Bruxelles, la care a fost prezent și președintele Klaus Iohannis.

Belgianul Charles Michel, președintele Consiliului European, s-a autoizolat la rândul său.

Charles Michel „a fost informat de autoritățile franceze că nu este considerat un contact apropiat. El este testat regulat și a fost testat negativ marți. Totuși, ca măsură de precauție, președintele Consiliului European se va izola”, a declarat un purtător de cuvânt, citat de Le Figaro.

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, și-a anulat toate activitățile publice și a intrat în carantină până în 24 decembrie, pentru că a intrat în contact cu Emmanuel Macron, a anunțat cabinetul acestuia, potrivit Le Figaro. Sanchez și Macron s-au întâlnit luni la Paris.

În cursul acestei săptămâni, președintele Macron a avut un dejun cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. S-a întâlnit și cu premierul portughez și a fost văzut strângându-i mâna președintelui OECD, Angel Gurria.

Președintele Adunării Naționale, Richard Ferrand, este și el contact direct al președintelui Macron și s-a autoizolat.

Mai mulți lideri politici de la Paris care s-au întâlnit cu Emmanuel Macron în ultimele zile au intrat în izolare, scrie presa franceză.

Premierul Jean Castex, contact direct al președintelui Macron, intră în izolare, a anunțat Guvernul. Castex nu va mai merge joi în Senat pentru a prezenta strategia de vaccinare, relatează AFP. Premierul francez a făcut un teste RT PCR și așteaptă rezultatul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22