Macron, despre Boris Johnson, în privat: „E necioplit. Un clovn care face mereu același circ”

Redactia | 02.12.2021

Divergențele dintre Franța și Marea Britanie ar putea lua o nouă întorsătură, după ce președintele Emmanuel Macron l-ar fi criticat dur pe premierul britanic pentru „atitudinea de necioplit” .

Pe aceeași temă

Divergențele dintre Franța și Marea Britanie ar putea lua o nouă întorsătură, după ce președintele Emmanuel Macron l-ar fi criticat dur pe premierul britanic pentru „atitudinea de necioplit” de care a dat dovadă în criza migranților din Canalul Mânecii. Președintele francez ar fi declarat, în cadrul unei conversații private, că Boris Johnson este „un clovn” care „recurge la gesturi lipsite de eleganță și face mereu același circ”, potrivit publicației franceze Le Canard Enchaîné citată de The Guardian.

Potrivit sursei citate, președintele Macron ar fi spus despre Boris Johnson că are o atitudine de necioplit. Caracterizarea a fost făcută de liderul francez în contextul în care acesta s-a plâns de comportamentul premierului britanic în urma discuțiilor telefonice pe care cei doi le-au avut miercuri, după ce o barcă cu refugiați s-a scufundat Canalul Mânecii.

Macron s-a arătat deranjat de faptul că Johnson a transmis Franței, într-o scrisoare făcută publică pe Twitter, „să își ia migranții înapoi”.

„Acum două zile am vorbit cu premierul Johnson la modul serios”, a declarat Macron într-o conferință de presă, după mesajul postat de acesta pe Twitter. „În ce mă privește, voi continua să mă țin de cuvânt, așa cum fac cu toate țările și cu toți liderii. Mă surprind însă unele metode de abordare, atunci când acestea nu sunt serioase. Nu comunicăm unii cu alții pe astfel de subiecte prin intermediul Twitter și prin intermediul unor scrisori pe care le dăm publicității în această manieră”, a declarat Macron în conferință.

Potrivit presei franceze, în privat, Macron a fost mult mai dur în aprecierile la adresa premierului de la Londra.

Publicația îl citează pe președintele francez spunând: „BoJo vorbește cu mine deschis, totul decurge bine, discutăm ca doi oameni mari și apoi recurgem la gesturi lipsite de eleganță. Este mereu același circ”.

„E trist să vedem că o țară atât de importantă, cu care am putea face enorm de multe lucruri împreună, este condusă de un clovn”, ar fi adăugat Macron.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22