Macron propune o întâlnire între partidele politice și protestatari

Redactia | 03.12.2018

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, i-a cerut premierului Edouard Philippe sa organizeze o reuniune cu liderii principalelor partide si cu reprezentantii protestatarilor.

Pe aceeași temă"Presedintele Republicii i-a cerut premierului sa ii primeasca pe liderii partidelor parlamentare si pe reprezentantii manifestantilor", a comunicat duminica seara Palatul Elysee, citat de Le Figaro, scrie Ziare.com.

"Tema instituirii starii de urgenta nu a fost abordata" la reuniunea de duminica, au declarat surse oficiale.

Noi violente s-au inregistrat duminica in localitatea La Ciotat, situata la periferia orasului Marsilia. Opt protestatari violenti au fost retinuti dupa confruntari cu politia. Doi agenti de politie au fost raniti.

O reuniune exceptionala s-a desfasurat duminica la Palatul Elysee, pe tema protestelor violente de la Paris. Presedintele Emmanuel Macron nu va face nicio declaratie publica deocamdata, a transmis Palatul Elysee duminica dupa-amiaza.

La sedinta au participat presedintele Emmanuel Macron, premierul Edouard Philippe si ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, precum si sefi ai serviciilor de securitate franceze.

Aproximativ 135.000 de persoane au participat sambata la protestele organizate in Franța de Miscarea "Vestelor galbene", care denunta majorarea preturilor la carburanti si scaderea nivelului de trai.

Cel putin 263 de persoane au fost ranite in cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzati de implicare in violente au fost retinuti, a transmis Ministerul de Interne.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22