Madridul refuză ancheta Consiliului Europei legată de brutalitatea poliției în Catalonia

E.b. | 09.10.2017

Guvernul spaniol se opune categoric solicitării Consiliului Europei în vederea unei anchete independente urgente cu privire la acuzațiile referitoare la comportamentul brutal al poliției la referendumul organizat la 1 octombrie în Catalonia.

Pe aceeași temă

  

Informaţia aparţine comisarului pentru drepturile omului Nils Muiznieks, citat de AFP, preluată de Agerpres.


"Convocarea acestui referendum a fost declarată ilegală de Tribunalul Constituțional, care a cerut autorităților să blocheze orice inițiativă care contravine acestei decizii", a subliniat Juan Ignacio Alvarez, ministrul de interne spaniol, în răspunsul său adresat în 6 octombrie comisarului Nils Muiznieks.


"Forțele de securitate au acționat într-o manieră prudentă, potrivită și proporționată, având ca obiectiv să facă să fie respectată legea și să protejeze drepturile și libertățile cetățenilor", a adăugat ministrul.


"Nicio democrație nu poate accepta amenințarea la adresa ordinii constituționale și a integrității sale teritoriale care constituie voința de a impune prin forță un proiect de separare", a conchis el, insistând asupra "susținerii de către Spania a acțiunii Consiliului Europei pentru apărarea drepturilor omului, democrația pluralistă și preeminența dreptului".


Nils Muiznieks ceruse în 4 octombrie autorităților spaniole să realizeze urgent o anchetă independentă cu privire la acuzațiile vizând brutalitatea poliției în timpul intervențiilor acesteia la 1 octombrie cu scopul de a "preveni o escaladare a tensiunilor și a violenței" în Catalonia. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22