Mahmoud Abbas merge în Rusia să se asigure de sprijinul Moscovei în faţa Washingtonului

E.b. | 12.02.2018

Mahmoud Abbas, președinte al Autorității Naționale Palestiniene, este aşteptat luni în Rusia. Vizită survine la două zile după o serie de raiduri aeriene ale Israelului asupra a 12 ţinte siriene şi iraniene ca represalii la incursiunea unei drone iraniene în spaţiul său aerian.

Pe aceeași temă

 


Mahmoud Abbas încercă să obţină de la preşedintele rus Vladimir Putin sprijinul Moscovei după ce SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

 

Prevăzută iniţial să aibă loc în staţiunea balneară Soci, întâlnirea a fost mutată la Moscova, din cauza prăbuşirii unui avion de linie în capitala Rusiei, accident soldat cu 71 de morţi, conform Kremlinului.

 

Această vizită survine la două zile după o serie de raiduri aeriene ale Israelului asupra a 12 ţinte siriene şi iraniene ca represalii, conform Israelului, la incursiunea unei drone iraniene în spaţiul său aerian.


Vladimir Putin şi Benjamin Netanyahu au discutat la telefon după aceste atacuri. Preşedintele rus a atras atenţia asupra unei "spirale periculoase" în Siria, în timp ce Benjamin Netanyahu a dat asigurări că Israelul "va continua să îi lovească pe toţi cei care vor încerca să ne atace".


Mahmoud Abbas, care refuză orice contact cu administraţia preşedintelui american Donald Trump după ce Washingtonul a recunoscut la sfârşitul lui 2017 Ierusalimul drept capitală a Israelului, urmează să susţină un discurs în Consiliul de Securitate al ONU la 20 februarie.


Palestinienii consideră decizia americană, care este în opoziţie cu diplomaţia internaţională din ultimele decenii, o negare a revendicărilor lor privind Ierusalimul de Est anexat şi ocupat.


Acuzat de ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, că nu are curajul necesar să ajungă la un acord de pace cu Israelul, Abbas respinge orice mediere a Washingtonului în reglementarea conflictului israeliano-palestinian şi a promis poporului său că va acţiona pentru recunoaşterea deplină a unui stat palestinian de către ONU.


"Cu această vizită, Abbas încearcă din nou să se asigure de sprijinul Rusiei, aliatul său de cursă lungă, şi să îl împiedice pe Netanyahu să deturneze Moscova" de la linia sa oficială, a declarat pentru AFP Alexander Shumilin, de la Centrul de Analiză a Conflictelor din Orientul Mijlociu

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22