Mai multe companii aeriene anunță că avioanele lor nu vor mai tranzita Belarusul

Redactia | 25.05.2021

Companii precum Air France și Lufthansa au anunțat că avioanele lor nu vor mai trece prin spațiul aerian al Belarusului, relatează Reuters.

Pe aceeași temă

Printre companiile care au anunțat că nu vor mai tranzita Belarusul se numără Singapore Airlines care va modifica traiectoria zborurilor din Europa pentru a evita această țară.

Compania anunțat că va continua să urmărească cu atenție situația.

Companiile europene Air France, Lufthansa, SAS, AirBaltic, KLM și Finnair au anunțat, de asemenea că aeronavele lor nu vor mai zbura prin Belarus și vor găsi rute alternative prin care să evite această țară.

Liderii europeni au aprobat, luni seara, impunerea de noi sancțiuni împotriva Belarusului, căruia îi cer eliberarea imediată a activistului Roman Protasevici și a prietenei acestuia, Sofia Sapega, arestați duminică în urma deturnării la Minsk, sub un fals pretext, a avionului în care călătoreau pe ruta Atena - Vilnius.

Avioanele companiilor din Belarus nu vor mai avea voie să zboare în spațiul aerian al Uniunii Europene și nici nu vor avea acces pe aeroporturile din UE.

Regatul Unit a anunțat, de asemenea, că transmite instrucțiuni companiilor britanice pentru a-și opri zborurile în spațiul aerian al Belarusului, dar și că va suspenda permisul de zbor pentru compania națională din această țară, Belavia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22