Mai multi magistrati din Republica Moldova, suspectati de acte de coruptie, retinuti

Dora Vulcan | 20.09.2016

Un numar de 15 judecatori si trei executori judecatoresti din Republica Moldova au fost retinuti, marti, in urma descinderilor efectuate de procurorii anticoruptie si Centrul National Anticoruptie (CNA) de la Chisinau, informeaza agentia Moldpres, citata de Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

Potrivit sursei citate, anuntul a fost facut de catre procurorul anticoruptie Viorel Morari, in cadrul unui briefing de presa, informeaza Agerpres.

 

Conform acestuia, Procuratura Anticoruptie a efectuat un sir de actiuni de urmarire penala in instantele de judecata din tara si perchezitii la domiciliul unor persoane suspectate de acte de coruptie.

 

"In total sunt vizate 20 de persoane, dintre care 16 judecatori si patru executori judecatoresti. Actiunile de astazi au fost efectuate cu acordul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Astfel, Procurorul general a adresat in aceasta dimineata o sesizare catre CSM, ulterior membrii Consiliului au autorizat o parte dintre solicitari", a declarat Viorel Morari.

 

Procurorul anticoruptie a refuzat sa ofere detalii despre cazul de coruptie in care sunt implicati magistratii, invocand ca actiunile de urmarire penala se desfasoara in continuare. "Masurile vor avea loc si pe parcursul zilei de maine, iar in a doua jumatate a zilei vom clarifica circumstantele cauzei", a mentionat Morari, potrivit Moldpres.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22