Maia Sandu cere demisia ministrului de Externe şi a preşedintei Comisiei Electorale

E.b. | 13.11.2016

Maia Sandu, candidata proeuropeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, cere demisia ministrului Afacerilor Externe şi a preşedintei Comisiei Electorale Centrale.

Pe aceeași temă

 

 

 

Sandu anunţă că depune plângere penală împotriva acestora pentru obstrucţionarea dreptului de vot, după ce la o secţie de votare din Londra s-au terminat buletinele de vot în timp ce sute de oameni aşteaptă la cozi să voteze.

 

Candidata proeuropeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, Maia Sandu, cere demisia ministrului Afacerilor Externe şi a preşedintei Comisiei Electorale Centrale şi anunţă că depune plângere penală împotriva acestora pentru obstrucţionarea dreptului de vot, după ce la o secţie de votare din Londra s-au terminat buletinele de vot în timp ce sute de oameni aşteaptă la cozi să voteze, conform News.ro.

 

"La Londra, în secţia de vot Stratford (nr. 336), s-au terminat buletinele de vot, în timp ce sute de cetăţeni aşteaptă afară pentru a vota. Cer demisia ministrului Afacerilor Externe şi a preşedintei Comisiei Electorale Centrale, ca principali responsabili de acest dezastru. Totodată, depunem plîngere penală împotriva acestor doi demnitari pentru obstrucţionarea dreptului de vot al cetăţenilor Republicii Moldova garantat de Constituţie", a scris Maia Sandu pe Facebook.

 

Într-un alt mesaj postat anterior, Maia Sandu a făcut apel către cetăţenii moldoveni din străinătate să nu plece de la secţiile de votare, unde stau la cozi, deşi buletinele de vot sunt apoape epuizate.

 

"Oamenii din diaspora stau în rînduri enorme pentru a vota! Dragii noştri, În unele secţii de votare din afara ţării numărul buletinelor de vot e pe sfîrşite. Nu plecaţi. Iar pentru fiecare vot obstrucţionat în afara ţării, sunaţi acasă şi aduceţi două voturi aici, în ţară! Nu pot ei fura, cît putem noi vota!", a scris Maia Sandu pe Facebook.

 

O mobilizare generală a alegătorilor moldoveni are loc în diasporă, unde s-au format cozi lungi la cele mai multe secţii de votare, în special la Moscova, Mestre, Milano, Parma, Londra, Frankfurt, Dublin, Paris şi Bucureşti.

Comisia Electorală Centrală a anunţat epuizarea celor 3.000 de buletine de vot la secţia din Stratford, Londra. Oamenii adunaţi în faţa secţiei au început să protesteze, însă aceştia sunt redirecţionaţi spre Ambasada Repubicii Moldova, care este situată în partea cealaltă a Londrei.

 

De asemenea, buletinele de vot se epuizează şi la alte secţii din străinătate unde sute de oameni nu ar fi apucat să voteze.

 

Moldovenii au călătorit sute de kilometri pentru a vota în al doilea tur al scrutinului prezidenţial şi s-au mobilizat pe pagina ”Adoptă un vot”, unde se oferă cazare gratuită în marile oraşe din Europa. De asemenea, moldovenii au postat poze cu cozile de la urne sub hashtag-ul #MAIAvemosansa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22