Maia Sandu schimbă conducerea parchetelor. ”Începeți să lucrați ca niște procurori adevărați”

Dora Vulcan | 06.07.2019

Premierul Republicii Moldova a anunțat schimbarea conducerii tuturor parchetelor și a Parchetului General și le-a transmis celor 600 de procurori din țară să lucreze ”ca niște procurori adevărați”.

Pe aceeași temă

”Sunteți 660 de procurori și vreau să cred că sunteți diferiți de cei care au stat pe margine când țara era dusă în prăpastie", a spus Maia Sandu, potrivit Unimedia.

"Azi, în Republica Moldova, nu există Procuratură. Mai precis, ea există, dar nu lucrează. Au avut suficient timp să demonstreze că își îndeplinesc obligațiunile de serviciu. Multe dosare de rezonanță bat pasul pe loc. Am un mesaj către cei 660 de procurori: Începeți să lucrați ca niște procurori adevărați, lucrați, nu vă ascundeți prin birouri, nu așteptați să fie schimbată conducerea Procuraturii. Fiți independenți!", a spus premierul Maia Sandu.

Sandu a anunțat schimbarea conducerii Parchetului General.

”Conducerea se va schimba cu siguranță. Mai mult decât atât, Eduard Harunjen ( procurorul general- n.red) va răspunde în fața legii pentru inacțiunea și abuzurile comise. Și pentru faptul că, urmare a acțiunilor și inacțiunilor sale, miliarde și miliarde de lei au fost furate de la stat și de la cetățenii Republicii Moldova. Sunteți 660 de procurori. Și dacă veți aplica legea, nu veți executa indicațiile ilegale ale lui Harunjen și Bețișor (Adriana Bețișor, procuror-șef al parchetului anticorupție- n.red), veți deveni independenți, vă asigur că țara va fi de partea voastră. Nimeni nu vă cere nimic altceva decât să fiți procurori", a mai declarat ea, potrivit sursei citate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22