Manafort, fost director de campanie a lui Trump, legaturi cu oligarhi rusi si ucraineni

E.b. | 02.11.2017

Paul Manafort, fostul director de campanie al lui Donald Trump, a fost pus sub acuzare pentru mai multe fapte.

Pe aceeași temă


 

Intre care, conspiratie impotriva SUA si spalare de bani. El avea trei pasapoarte americane, bunuri de milioane de dolari si conexiuni cu oligarhi rusi si ucraineni, potrivit documentelor inaintate de procurorii federali Tribunalului Districtului Columbia (DC).

 

Paul Manafort si Rick Gates, asociatul sau in afaceri si adjunctul sau in campania electorala, risc semnificativ de a fugi din cauza gravitatii acuzatiilor care li se aduc, a dovezilor puternice in sprijinul vinovatiei lor, a averii si a "istoriei lor de comportament inselator", sustin procurorii federali, conform Reuters, preluata de ziare.com.

 

"Ambii inculpati au legaturi substantiale in strainatate, inclusiv in Ucraina, unde amandoi au petrecut un timp si au servit ca agenti ai guvernului" ucrainean, iar "atat Manafort, cat si Gates au conexiuni cu oligarhi ucrainieni si rusi, care le-au furnizat milioane de dolari", se arata in memo-ul redactat de guvern cu privire la conditiile punerii lor in libertate.

 

Cei doi si-au pledat luni nevinovatia la cele 12 capete de acuzare, printre care spalare de bani si activitati nedeclarate de lobby si consultanta in favoarea fostului presedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici.

 

Acuzatiile sunt primele care au rezultat din ancheta fostului director al FBI, actual procurorul special al Departamentului Justitiei, Rober Mueller, numit in 2016 in acest post pentru a investiga presupusa ingerinta a Rusiei in campania prezidentiala din SUA din 2016, al carei scop ar fi fost inclinarea balantei in favoarea lui Trump.

 

Acuzatiile, care se refera la fapte din intervalul 2006-2017, nu au legatura cu activitatile din campania prezidentiala, dar dezvaluie legaturile apropiate ale celor doi cu Rusia si se suprapun partial cu perioada in care acestia au lucrat pentru Trump.

 

Ei se afla acum in arest la domiciliu si le-au fost retinute pasapoartele, justitia stabilind o cautiune de 10 milioane de dolari pentru Manafort si una de 5 milioane de dolari pentru Gates.

 

Paul Manafort a lucrat mult timp pentru republicani inainte de a se indrepta spre consultanta politica externa.

 

Potrivit aceluiasi memo, Paul Manafort a depus 10 cereri de pasaport in ultimul deceniu si in prezent detine trei astfel de documente. Bunurile financiare ale lui Manafort sunt substantiale, dar dificil de cuantificat, cifrele din cererile de credite si alte documente financiare prezentate de el incepand din 2012 osciland intre 19 si 136 milioane de dolari.

 

Manafort si Gates detineau si controlau entitati si conturi bancare in numeroase locuri din lume, printre care Cipru, insulele Grenadine, Seychelles si Anglia, mentioneaza acelasi document.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22