Manfred Weber: Grupul PPE susține rezoluția din PE privind statul de drept din România

Redactia | 13.11.2018

Liderul grupului PPE, Manfred Weber, a anunțat miercuri că parlamentarii săi, dintre care fac parte și cei din PNL și UDMR, vor vota rezoluția la adresa României.

Pe aceeași temă

Români a făcut pași înapoi în lupta anticorupție, spune eurodeputatul, și avertizează Guvernul de la București că valorile europene nu sunt negociabile.

"Grupul PPE va susține rezoluția pe care o vom prezenta privind statul de drept din România. România face în mod evident pași înapoi în lupta anticorupție și independența sistemului judiciar se află sub presiune, noi ca PPE suntem de partea cetățenilor care au protestat în stradă pentru o Românie modernă. Este grozav să vedem societatea civilă manifestând, în același timp este inacceptabil ceea ce am văzut, că poliția îi lovea, de aceea Guvernul României trebuie să schimbe urgent direcția. Valorile fundamentale europene nu sunt negociabile pentru noi și Guvernul, în special prim-ministrul, a dat asigurări când a fost prezentă în Parlamentul European. Sperăm ca Guvernul României să înțeleagă mesajul vecinilor săi, Franța, Comisia Europeană va face la fel, va avea un mesaj astăzi," a susținut Weber într-un mesaj în cadrul unei conferințe de presă la Strasbourg.

Weber a fost ales săptămâna trecută propunerea PPE pentru conducerea Comisiei Europene, în cazul în care PPE câștigă alegerile europarlamentare de anul viitor.

Pe de altă parte, deși face parte din PPE, europarlamentarul PNL Theodor Stolojan se va abține de la vot.

"Acest proiect de rezoluţie atrage atenţia guvernării actuale, guvernării PSD-ALDE. Din păcate, însă, în opinia publică, nu cea din România, ci din celelalte state membre, această rezoluţie priveşte ce se întâmplă în România. Ne deranjează acest lucru, în special pe noi, europarlamentarii din grupul politic al PPE, ne deranjează această percepţie. În rest, ceea ce scrie în rezoluţie este ceea ce în România de doi ani de zile se află în dezbatere ca probleme, atacul la adresa statului de drept", a declarat Stolojan, la RFI.

De cealaltă parte, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, care este și purtător de cuvânt al PPE, a declarat că rezoluția apără România și va vota în favoarea ei.

"Rezoluția care va fi votată astăzi de plenul Parlamentului European apără România și românii cinstiți de politicienii care vor să controleze justiția. Vrem o Românie puternică și responsabilă în UE. Din păcate, acțiunile Guvernului PSD - ALDE au făcut din țara noastră un subiect de discuție la nivel european. PSD - ALDE nu poate obține nimic pentru români în Europa, au pierdut Agenția Europeană a Medicamentului, au votat reducerea fondurilor pentru pesta porcină și riscă să organizeze cea mai slabă președinție din istoria Uniunii Europene", a declarat Siegfried Mureșan, pentru MEDIAFAX.

"Am decis să votez această rezoluție care este în concordanță cu toate acțiunile Partidului Național Liberal de a împiedica modificările la legile justiției propuse de PSD – ALDE. Este o rezoluție bună pentru țara noastră care nu cere nicio sancțiune pentru România, dimpotrivă, apără România si pe români de politicienii care au ca obiectiv slăbirea statului de drept și acapararea justiției. PSD va vota împotriva acestei rezoluții pentru că îl apără pe Liviu Dragnea, PNL va vota pentru această rezoluție pentru că îi apără pe românii cinstiți", a mai spus eurodeputatul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22