Manuel Valls, premierul francez: Criza refugiaţilor va destabiliza societăţile europene

Vlad Toma | 22.01.2016

Primul ministru francez, Manuel Valls, a declarat, la Forumul Economic care are loc în aceste zile la Davos, că fluxurile de refugiaţi care pleacă din zonele de război pun Europa în pericol.

Pe aceeași temă

 

Valls a mai declarat că Europa nu poate primi toţi refugiaţii din Irak şi Siria şi că UE trebuie să ia masuri urgente pentru a-şi controla graniţele, precizând că altfel societăţile europene vor fi destabilizate, transmite The Guardian.

 

Întrebat dacă existenţa controalelor la graniţe în interiorul Europei crează riscuri pentru spaţiul Schengen, Valls a spus că fundamentele UE sunt în pericol. “Dacă Europa nu este capabilă să-şi protejeze graniţele, însăşi ideea de Uniune Europeană va fi pusă sub semnul întrebării”.

 

El a precizat că, dacă refugiaţilor li se transmite să vină pentru că sunt bineveniţi, acest fapt va aduce cu sine modificări majore la nivelul populaţiei.

 

Mark Rutte, premierul olandez, a declarat ieri la Davos că Europa este la limită şi că e nevoie de un răspuns comun existând altfel pericolul prăbuşirii unuia dintre principiile fondatoare ale UE.

 

“E nevoie de controlarea acestei probleme în următoare şase sau opt săptămâni” a spus Rutte.

 

El a mai precizat că în primele trei săptămâni ale acestui an 35 000 de oameni au intrat în Europa şi acest număr va fi de patru ori mai mare la venirea primăverii. Rutte a spus de asemenea că, înainte de prăbuşirea spaţiului Schenge, UE ar trebui să facă Regulamentul de la Dublin să funcţioneze, ceea ce i-ar obliga pe refugiaţi să ceară azil în prima ţara din UE în care intră.

 

“Nimeni nu vrea sfârşitul spaţiului Schengen, dar dacă acesta nu funcţionează în condiţiile în care apar probleme, atunci nu poate supravieţui.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22