Marea Britanie intră de joi în carantină. A depășit pragul de un milion de îmbolnăviri de Covid-19

Laurentiu Gheorghe | 01.11.2020

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat impunerea unui lockdown ca în primăvară, excepție făcând unitățile de învățământ care vor rămâne deschise. „De joi stați acasă”, a transmis Johnson.

Pe aceeași temă

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat sâmbătă seara că Anglia intră în carantină începând de joi, 5 noiembrie și până pe 2 decembrie. „E timpul să trecem la acțiune, pentru că nu mai există alternativă”, a motivat premierul, în condițiile în care Marea Britanie a depășit un milion de infectări cu noul coronavirus.

Spre deosebire de carantina din primăvară, însă, școlile, colegiile, universitățile vor rămâne deschise. „Nu putem lăsa ca virusul să facă și mai mult rău viitorului copiilor noștri decât a făcut-o deja”, a argumentat Boris Johnson, care le-a cerut cu insistență părinților să-și trimită copiii la școală.

Marea Britanie a depasit un milion de cazuri de nou coronavirus, cu 1.011.660 de cazuri depistate, a anuntat guvernul, sambata, cu putin timp inainte de conferința de presa a premierului Boris Johnson pentru a dezvalui strategia sa de combatere a bolii.

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 21.915 cazuri noi. Cea mai indoliata tara din Europa, Marea Britanie a inregistrat un total de 46.555 de decese, dintre care 326 in ultimele 24 de ore, transmite AFP.

Dupa Franta si Spania, care au inregistrat mai mult de 1,37 de milioane, respectiv 1,18 milioane de cazuri, Marea Britanie este a treia tara europeana care a depasit pragul de 1 milion.

Potrivit celor mai recente informatii, capacitatea de testare este de 480.961 din care 347.626 teste sunt procesate zilnic.

Colapsul sistemului sanitar ar fi „un dezastru moral”, doctorii și asistentele ar fi forțați să aleagă ce pacienți tratează, cine trăiește și cine moare”, a arătat Boris Johnson.

Restaurantele, barurile și puburile vor fi închise. Se va putea servi doar mâncare la pachet. Magazinele care vând mărfuri de strictă necesitate vor rămâne deschise, prin urmare „nu este nevoie să vă faceți stocuri”, a subliniat premierul adresându-se concetățenilor.

Johnson a enumerat motivele pentru care oamenii vor mai putea să iasă din casă pe perioada carantinei: ca să meargă la școală, ca să meargă la muncă - în cazul în care nu pot lucra de acasă, ca să facă exerciții fizice și să se recreeze în aer liber, dacă au motive medicale, pentru cumpărături esențiale și pentru a avea grijă de persoane vulnerabile.

„Nu trecem singuri prin toate acestea”, a spus șeful guvernului de la Londra, referindu-se la celelalte țări europene care deja au luat măsuri de carantină din cauza situației epidemiologice dificile.

Crăciunul va fi „probabil foarte diferit” anul acesta, a adăugat Boris Johnson. „Dar eu cred cu tărie că dacă luăm măsuri acum, vom putea permite ca familiile din toată țara să fie împreună”, a mai spus el.

Premierul a anunțat, de asemenea, că în următoarea perioadă guvernul are de gând să recurgă masiv la teste rapide. „Ar putea să fie testate orașe întregi”, a spus Boris Johnson. El a precizat că pentru realizarea acestor testări în masă va fi chemată în ajutor armata.

Parlamentul va dezbate miercuri toate aceste măsuri și cel mai probabil, ele vor fi aprobate, scrie BBC.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22