Mariupol sub asediu: Trupele ruse ne bombardează non-stop de 12 ore

L. G. | 02.03.2022

Orașul Mariupol, port la Marea Azov, situat între Crimeea și Donbas, este bombardat continuu de 12 ore, numărul morților putând fi de ordinul sutelor, susțin autoritățile locale.

Pe aceeași temă

Viceprimarul Serghei Orlov spune că un cartier de pe malul râului, unde în mod normal găzduiesc 130.000 de oameni, inclusiv tatăl său, a fost „aproape total distrus”.

 

„Nu putem număra numărul victimelor acolo, dar credem că cel puțin câteva sute de oameni sunt morți. Nu putem intra să recuperăm cadavrele”, a spus el la BBC la telefon.

 

„Armata rusă trage aici cu toate armele din dotare – artilerie, sisteme de lansare de rachete multiple, avioane, rachete tactice. Încearcă să distrugă orașul”, spune Orlov.

 

El spune că orașul e complet încercuit din toate părțile de trupele ruse.

 

„Armata ucraineană este foarte curajoasă și va continua să apere orașul, dar stilul armatei ruse este ca pirații. Ei nu luptă cu armata, ci doar distrug cartiere întregi”, spune Orlov.

 

Și CNN relatează că în orașul-port ucrainean Mariupol se înregistrează victime în masă și că alimentarea cu apă a fost întreruptă în timp ce se apără de un atac neîntrerupt al forțelor ruse, potrivit primarului său Vadym Boichenko.

 

Într-o transmisie în direct la TV ucraineană, Boichenko a spus: „Forțele de ocupație inamice ale Federației Ruse au făcut totul pentru a bloca ieșirea civililor din orașul de jumătate de milion de locuitori.”

 

Primarul lui Mariupol declară că forțele ruse „ne bombardează non-stop de 12 ore”, a informat agenția de știri Interfax.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22