Marsilia: Un bărbat cu dosar psihiatric a intrat cu o camionetă în două stații de autobuz

Dora Vulcan | 21.08.2017

O camionetă a intrat în două stații de autobuz din Marsilia, Franța. Presa din Hexagon scrie că există cel puțin un mort și mai mulți răniți, dar informația nu a fost confirmată oficial. Nu este clar dacă este vorba de un atac de natură teroristă, dar șoferul a fost reținut.

Pe aceeași temă

 

 

Poliția l-a arestat pe suspect în zona Portului Vechi. De anchetă se ocupă poliția judiciară din Marsilia. Suspectul nu are cazier pentru terorism, dar ar fi fost cunoscut poliției pentru acte de delincvență.  Bărbatul are 35 de ani și nu există îndoială că actul său a fost intenționat, doar că nu se cunosc motivațiile lui. Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 8:00, când mașina a intrat într-o stație de autobuz din cartierul Crucea Roșie. O  persoană a fost rănită. O oră mai târziu, la 9:15, vehiculul a percutat o altă stație de autobuz, situată un pic mai departe, în cartierul Valentin. Un pieton a fost ucis. Persoana decedată ar fi o femeie în vârstă de 42 de ani, care se afla pe trotuar în momentul în care a fost spulberată de camionetă, scrie La Provence.

 

13:03  Mașina folosită de suspect fusese furată. Suspectul are dosar la psihiatrie, transmite corespondentul Digi 24 în Franța, Sebastian Perju.

 

12.55 Poliția franceză: bărbatul care a intrat cu camioneta în stațiile de autobuz nu locuiește în Marsilia, dar era cunoscut poliției pentru diverse delicte legate de droguri, furt și port de armă. Autoutilitara în care se afla în momentul arestării este plină de pachete și de aceea au fost chemați geniștii.

 

12:50 Poliția a împânzit cele două bulevarde pe care au avut loc incidentele. Pasajul Prado-Carénage a fost închis pe ambele sensuri.

 

 Prefectura a anunțat ulterior că mai există încă un rănit, dar nu se cunoaște cât de gravă este starea lui.  

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22