Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, acuză «jocul periculos» al Ungariei

E.b. | 02.10.2016

Martin Schulz, președintele Parlamentului European, a atras atenția asupra "jocului periculos" al Ungariei, care organizează un referendum împotriva planului de relocalizare a refugiaților în cadrul UE, relatează AFP.

Pe aceeași temă

 

 

"Conform grilei de repartizare, Ungaria trebuie să primească numai vreo 2.000 de refugiați. A organiza un referendum în legătură cu aceasta este un joc periculos", a declarat Martin Schulz grupului de presă german Funke, potrivit unui fragment dintr-un articol publicat în avans, conform Agerpres.

 

Premierul ungar, Viktor Orban, se joacă "cu un principiu fundamental al UE: contestă validitatea legislației europene la care însăși Ungaria a contribuit", a subliniat președintele Parlamentului European.

 

Martin Schulz a lansat un apel celorlalți lideri ai țărilor membre în Uniunea Europeană să îl aducă pe Viktor Orban pe calea cea bună. Ar trebui "să îi spună colegului lor: nu mai putem continua așa. Solidaritatea nu are sens unic", a afirmat demnitarul european.

 

Aproximativ 8,3 milioane de alegători sunt chemați duminică să valideze opoziția lui Viktor Orban față de repartizarea refugiaților în cadrul Uniunii Europene.

  
Comisia Europeană a reamintit în această săptămână că referendumul nu va avea niciun impact juridic asupra angajamentelor adoptate. Responsabilii europeni se tem însă de o nouă lovitură adusă legitimității proiectelor UE și unității membrilor săi, deja afectată de o succesiune de șocuri, printre care acea mai gravă criză migratorie de după 1945 și decizia britanicilor de a părăsi grupul Celor 28. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22