Medicul de la Casa Albă l-a consultat pe Trump: Niciun semn al vreunei probleme cognitive

E.b. | 17.01.2018

Donald Trump dispune de o sănătate excelentă şi nu are nicio problemă cognitivă. Trump s-a supus vineri la prima vizită medicală anuală din mandatul său prezidenţial şi, chiar dacă medicul său nu prevăzuse şi o examinare a sănătăţii sale cognitive, a decis să o realizeze la cererea preşedintelui.

Pe aceeași temă

 


Precizarea vine din parte lui Ronny Jackson, medicul Casei Albe, conform EFE, preluată de Agerpres.


"Este în formă pentru a-şi exercita datoria (de preşedinte) pe timpul rămas din mandatul său şi inclusiv în celălalt mandat dacă ar fi ales" din nou în 2020, a asigurat Jackson, într-o conferinţă de presă la Casa Albă.


Trump s-a supus vineri la prima vizită medicală anuală din mandatul său prezidenţial şi, deşi doctorul său nu prevăzuse şi o examinare a sănătăţii sale cognitive, acesta a decis să o realizeze la cererea preşedintelui.


"Nu există niciun semn al vreunei probleme cognitive", a subliniat medicul Ronny Jackson, potrivit AFP.


"Sănătatea preşedintelui - excelentă", a spus Jackson, cu precizarea că obiectivul pentru acest an este ca Trump, care cântăreşte 108,4 kg, să dea jos câteva kilograme.


Întrebat de jurnalişti cum evaluează starea de sănătate a preşedintelui american în raport cu media persoanelor de vârsta sa, medicul lui Trump a răspuns: "Pe baza testelor cardiace, este indiscutabil că e într-o categorie excelentă".


"El are multă energie, rezistenţă" a spus Ronny Jackson.


Chestionat asupra modului de viaţă al preşedintelui, medicul a subliniat că acesta nu doarme mult, "în medie 4 sau 5 ore pe noapte", dar a refuzat să se exprime asupra numărului de ore petrecute în faţa televizorului.


Întrebat asupra speranţei de viaţă a celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, medicul Casei Albe a răspuns cu o glumă: "Nu va trăi probabil până la 200 de ani...".


Totodată, Ronny Jackson, citat de dpa, a arătat că intenţionează să lucreze asupra unor modalităţi prin care să introducă exerciţii în programul preşedintelui, pentru a ajuta la scăderea nivelului colesterolului acestuia.


El a mai dezvăluit că Donald Trump nu urmează mereu indicaţiile doctorului, dar medicii Casei Albe găsesc căile prin care să intervină. "El este exact ca orice alt preşedinte pe care l-am tratat. Uneori trebuie să ajung la prima doamnă implicată", a mărturisit Jackson.


Preşedintele Statelor Unite nu are nicio obligaţie să se supună unui control medical, nici să prezinte public rezultatele, dar acest lucru a devenit o tradiţie. Donald Trump, cel mai în vârstă bărbat care a acces la preşedinţia SUA, urmează astfel exemplul predecesorilor săi.


În perioada campaniei electorale, medicul său personal, Harold Bornstein, a afirmat că este "cel mai sănătos individ ales vreodată la preşedinţie".  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22