Medvedev amenință că Rusia își va apăra teritoriile alipite din Ucraina inclusiv cu armele nucleare

L. G. | 22.09.2022

Vicepreședintele Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev a declarat joi că Rusia va folosi întregul arsenal din dotare, inclusiv nuclear, pentru a-și apăra teritoriile încorporate din Ucraina.

Pe aceeași temă

Medvedev a afirmat că referendumurile organizate de autoritățile instalate de Rusia și de autoritățile separatiste în mari porțiuni din teritoriul ucrainean ocupat de Rusia vor avea loc și că „nu există cale de întoarcere: Republicile din Donbas (Donețk și Luhansk) și alte teritorii (Zaporojie și Herson – n.r.) vor fi acceptate în Rusia”.

Medvedev a spus că protecția tuturor teritoriilor va fi consolidată în mod semnificativ de către forțele armate ruse, adăugând: „Nu este vorba de o chestiune de securitate. Rusia a anunțat că nu numai capacitățile de mobilizare, ci și orice armament rusesc, inclusiv arme nucleare strategice și arme bazate pe principii noi, ar putea fi folosite pentru o astfel de protecție”.

Se așteaptă ca referendumurile care vor avea loc începând de vineri în părțile controlate de Rusia din provinciile ucrainene Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie, precum și o parte a provinciei Nikolaev, să producă rezultate care să susțină în mod covârșitor aderarea la Rusia.

Voturile, organizate cu câteva zile înainte, sub ocupație militară, au fost catalogate drept o farsă de către Kiev și aliații săi occidentali.

Dacă vor fi admise oficial în Federația Rusă, teritoriile ocupate, unde contraofensivele ucrainene au luat amploare în ultimele săptămâni, vor avea dreptul, conform doctrinei de apărare a Moscovei, să fie protejate de armele nucleare rusești.

Moscova nu controlează în totalitate niciuna dintre cele patru regiuni pe care se așteaptă să încerce să le anexeze, doar aproximativ 60% din regiunile Donețk și 66% din Zaporojie fiind deținute de armata rusă.

În ultimele luni, Medvedev a făcut în mod regulat declarații agresive la adresa Occidentului și a Ucrainei, subliniind transformarea sa de la un aparent liberal cu vederi occidentale, în calitate de președinte al Federației Ruse în perioada 2008-2012, la un personaj cu un discurs geopolitic strident.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22