Medvedev amenință din nou cu armele nucleare însă „demagogii nu vor muri într-o apocalipsă nucleară”

L. G. | 27.09.2022

Vicepreședintele Consiliului rus de securitate, Dmitri Medvedev, amenință din nou cu utilizarea armelor nuclear în Ucraina, fără ca Occidentul să fie dispus să-și asume o confruntare directă cu Rusia.

Pe aceeași temă

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a lansat pe Telegram o nouă amenințare cu folosirea armelor nucleare, într-o postare în care îi critică pe președintele american Joe Biden și premierul britanic Liz Truss pentru eforturile de înarmare a Ucrainei.

„Trebuie să vă reamintesc din nou - pentru cei surzi care se aud doar pe ei înșiși. Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare dacă este necesar, în cazuri prestabilite, în strictă conformitate cu fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare. Dacă noi sau aliații noștri suntem atacați folosind acest tip de armă. Sau dacă agresiunea cu folosirea armelor convenționale amenință însăși existența statului nostru. Președintele Rusiei a vorbit direct despre asta recent”, a scris Medvedev pe Telegram, citat de Reuters.

„În plus, vom face totul pentru a preveni apariția armelor nucleare la vecinii noștri ostili. De exemplu, în Ucraina nazistă, care astăzi este controlată direct de țările NATO”, a continuat Medvedev. „Denazificarea” Ucrainei a fost unul dintre pretextele Kremlinului pentru invazie, deși nici până acum nu a reușit să vină cu o dovadă în acest sens.

Medvedev se plânge că Biden și Truss „cer ca Rusia să-și ia mâna de pe „butonul nuclear”” și susține că Truss este „total pregătită să înceapă imediat un schimb de lovituri nucleare” cu Rusia. Medvedev, cunoscut pentru declarațiile sale războinice, mai susține că Occidentul nu ar sări în ajutorul Ucrainei și nici nu ar riposta dacă Rusia ar folosi arme nucleare. „Dacă amenințarea la adresa Rusiei depășește limita de pericol stabilită, va trebui să răspundem. Fără a cere permisiunea nimănui, fără consultări lungi. Și cu siguranță nu este o cacealma”, a spus Medvedev, reluând afirmațiile de săptămâna trecută ale lui Putin.

„Imaginați-vă că Rusia este nevoită să folosească cea mai formidabilă armă împotriva regimului ucrainean, care a comis un act de agresiune pe scară largă, care este periculos pentru însăși existența statului nostru. Cred că NATO nu va interveni direct în conflict nici în această situație”, a susținut el. „La urma urmei, securitatea Washingtonului, Londrei și Bruxelles-ului este mult mai importantă pentru Alianța Nord-Atlantică decât soarta Ucrainei, de care nimeni nu are nevoie, chiar dacă este aprovizionată cu arme din belșug”, a mai scris Medvedev.

Comentariile lui Medvedev vin în contextul în care Rusia se pregătește să anexeze mari porțiuni din teritoriul ucrainean după referendumurile din regiunile controlate de Rusia. Ucraina și Occidentul au denunțat voturile ca fiind un simulacru ilegal.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22