Medvedev: Ucraina trebuie să capituleze în condițiile impuse de Kremlin

L. G. | 12.09.2022

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a decis din nou să intimideze Ucraina, spunând că negocierile sunt posibile numai în condițiile Rusiei.

Pe aceeași temă

Fostul președinte al Federației Ruse a scris pe canalul Telegram comentând declarațiile liderului Ucrainei, care le-a făcut sâmbătă, 10 septembrie. În postarea sa, i s-a adresat lui Zelenski numindu-l „cineva”.

El a spus că ultimatumurile pe care Federația Rusă le-a pus în fața Ucrainei au fost „un antrenament pentru copii”.

El a atras atenția asupra cuvintelor președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a declarat că refuză să se angajeze în dialog cu cei care dau ultimatumuri.

„Actualele «ultimatumuri» sunt o încălzire pentru copii înainte de cerințele viitorului. Și el le știe: capitularea totală a regimului de la Kiev în condițiile Rusiei”, a avertizat Medvedev, pe canalul său de Telegram.

Zelenski a declarat anterior că nu este pregătit să negocieze cu Moscova în acest moment. Într-un interviu acordat CNN, el a declarat: „Este principiul meu, nu vorbesc cu oamenii care dau ultimatumuri.”

Potrivit acestuia, Federația Rusă nu ar avea nicio dorință de a negocia într-un mod constructiv. Zelenski a dat, de asemenea, un răspuns afirmativ la întrebarea dacă va „lupta până la capăt” și a adăugat că un acord între cele două țări ar putea fi încheiat după ce Rusia va părăsi teritoriile ucrainene, fără să precizeze ce a vrut să spună prin aceasta.

Președintele Ucrainei, în cadrul unei discuții din cadrul celei de-a 17-a Strategii Europene de la Ialta, a acordat atenție procesului de negocieri cu Federația Rusă. Zelenski a subliniat că toți ucrainenii doresc ca războiul să se încheie cât mai curând posibil.

Zelensky a mai spus că nimeni nu mai are încredere în Moscova de multă vreme. Ucraina este gata să se așeze la masa negocierilor cu ocupanții, dar numai dacă Federația Rusă încetează să se comporte ca un „terorist”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22