Megxit: Prințul Harry și soția sa, Meghan, nu mai sunt membri activi ai familiei regale britanice

Laurentiu Gheorghe | 19.01.2020

Prințul Harry și Meghan Markle, cunoscuți și ca Ducele și Ducesa de Sussex, nu vor mai fi „Altețele lor regale”, „întrucât nu mai sunt membri activi ai familiei regale”, a anunțat Palatul Buckingham.

Pe aceeași temă

Regina Marii Britanii a ajuns la un acord cu Prințul Harry și soția sa Meghan, care le permite să-și construiască o viață departe de ochii mass-mediei ca membrii ai familiei regale. Ducele și Ducesa de Sussex nu o vor mai reprezenta în mod oficial pe Regină din primăvara anului 2020.

„După multe luni de conversații și discuții mai recente, sunt mulțumită că împreună am găsit o cale constructivă și susținere pentru nepotul meu și familia sa”, a spus regina Elisabeta a II-a într-un comunicat transmis sâmbătă.

„Harry, Meghan și Archie vor fi pentru totdeauna membri foarte iubiți ai familiei mele”, a mai spus ea. „Recunosc provocările pe care le-au întâmpinat ca urmare a unei activități intense în ultimii doi ani și le susțin dorința de o viață mai independentă", a adăugat Regina Elisabeta a II-a în comunicat.

”După cum a fost convenit în acest nou acord, ei înţeleg că li se cere să se retragă din îndatoririle regale, inclusiv din numirile militare oficiale. Vor continua să-şi păstreze patronajele şi asociaţiile private. Deşi nu o mai pot reprezenta oficial pe Regină, ducii de Sussex au indicat clar că în tot ceea ce vor face vor continua să păstreze valorile Majestăţii Sale”, se arată în comunicatul Familiei Regale.

Ducele și Ducesa de Sussex au anunțat și că intenționează să returneze 2,4 milioane de lire sterline, bani publici primiți pentru renovarea conacului Frogmore Cottage, care va rămâne locuința lor oficială din Marea Britanie. Proprietatea reprezintă un cadou al Reginei pentru Harry și Meghan.

Deoarece Brexit nu mai face prima pagină a presei britanice, anunțul potrivit căruia cuplul dorește să se despartă de obligațiile oficiale impuse de familia regală a provocat noi turbulențe în monarhia Marii Britanii și a reprezentat principalul subiect de presă. Chiar dacă Harry are doar o perspectivă îndepărtată de a deveni rege - este al șaselea moștenitor la tronul Regatului, după tatăl său, fratele și a nepoților și nepoatei - a fost un afront pentru că, împreună cu soția sa, a vrut să devină independent din punct de vedere financiar și să-și „asume” un „ nou rol progresiv.”

Totuși, conform analizei realizate de Statista, a averilor membrilor familiei regale, ducele și ducesa de Sussex nu vor întâmpina mari lipsuri financiare.

Conform statista, Prinții William și Harry au venituri și averi similare, beneficiind de venituri comune de 6,6 milioane dolari din Fondul Suveran, pe care le împart frățește, fiecare având și o avere proprie estimată la circa 40 milioane de dolari. Venitul lui Harry va fluctua în viitor, odată ce a renunțat la titlul său oficial. De asemenea, se zvonește că Meghan, care avea o avere de 5 milioane de dolari înainte căsătoriei, câștigați ca actriță în SUA, a semnat deja un contract cu studiourile Disney pentru a da voce unor personaje din producțiile viitoare, sume cu care va finanța acțiuni de caritate.

Regina a spus că discuțiile recente au dus la o „cale de susținere pentru nepotul meu și familia lui”. Ea a mai spus că este „deosebit de mândră de modul în care Meghan a devenit atât de repede unul dintre membrii importanți ai familiei”.

Acum se pare că pentru Meghan a durat și mai puțin timp pentru a părăsi familia regală.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22