Merkel leaga viitorul Schengen de cotele de refugiati. Premierul Frantei nu e de acord

Tudor Despina | 25.11.2015

Viitorul spatiului Schengen depinde de schema permamenta de distribuire a refugiatilor pe baza cotelor obligatorii, crede cancelarul Germaniei. Tot astazi, si seful Comisiei Europene, Juncker, a aratat ca spatiul de libera circulatie nu poate fi negociat.

Pe aceeași temă

 

Intr-un discurs de 40 de minute rostit in Bundestag (Camera inferioara a Parlamentului german), Angela Merkel a respins criticile privind riscurile de securitate generate de venirea imigrantilor din Orientul Mijlociu si din nordul Africii.

 

"Cel mai puternic raspuns dat teroristilor este sa ne continuam vietile normal si sa mentinem valorile de pana acum, cu incredere si in libertate. Noi, europenii, vom demonstra ca vietile noastre libere sunt mai puternice decat orice act de teroare", a spus Merkel, potrivit Reuters, referindu-se la atentatele de la Paris.

 

"Distribuirea refugiatilor in functie de performantele economice si de alte conditii, disponibilitatea de a participa la un sistem permanent de repartizare a refugiatilor conform cotelor vor determina daca Spatiul Schengen va rezista pe termen lung", a subliniat liderul de la Berlin.

 

Cancelarul este contrazis de la Paris, insa. In cadrul unei intalniri informale cu jurnalisti de la mai multe publicatii europene, premierul francez Manuel Valls a spus ca “Europa trebuie sa spuna ca nu poate sa mai primeasca alti imigranti, asa ceva nu e posibil”, potrivit Hot News.

 

"Controlarea frontierelor exterioare ale Uniunii Europene este esentiala pentru viitorul UE. Daca nu facem asta, atunci poporul va spune: <Ajunge, Europa!>. Europa trebuie sa gaseasca solutii pentru imigranti care sunt primiti in tarile vecine ale Siriei. In caz contrar, Europa pune la indoiala capacitatea sa de a-si controla in mod eficient frontierele", a completat seful Executivului de la Paris.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22