Mii de oameni s-au pictat pentru a participa la proiectul de artă urbană "The Sea of Hull"- VIDEO

E.b. | 12.07.2016

Fotograful american Spencer Tunick a reușit să adune mii oameni din toate colțurile lumii și să-i convingă să umble dezbrăcați și pictați pentru a celebra legătura unui oraş britanic cu marea

Pe aceeași temă

 

Oameni s-au dezbrăcat, apoi au fost pictați în diverse nuanțe de albastru și au umblat pe o platformă pentru a celebra relația dintre orașul Hull (Marea Britanie) şi mare, după cum relatează Mirror.co.uk. Participanţilor li s-a indicat, prin megafoane, să stea în anumite poziţii , iar şedinţa foto a durat trei ore.

 
"The Sea of Hull" este cel mai mare proiect realizat de fotograful Spencer Tunick, care a declarat că scopul lui a fost de a aduce laolaltă elementul natural, moștenirea maritimă, cu aspectele urbane ale orașului Hull. Acesta a fost comandat de Galeria Ferens Art pentru a marca evenimentul de anul viitor, atunci când oraşul Hull va fi numit Oraşul culturii din Marea Britanie.

 

 

Înainte de ivirea zorilor, duminică, 3.200 de oameni s-au adunat în centrul oraşului Hull şi s-au dezbrăcat şi descălţat pentru a se picta în culori albastre, în numele artei, spun ei. Ei au venit cu miile la eveniment, unii pe jos, alţii sprijiniţi de cârje ori imobilizaţi în scaunul cu rotile.

 

Fotograful a declarat că legătura dintre corpul uman şi modul în care acesta se integrează în spaţiul public i-a inspirat lucrarea: "Trupul natural, moale, vulnerabil care se suprapune lumii de beton - crează o dinamică care mă interesează"
Portul Hull, de la marginea râului Humber, are un trecut martitim bogat care datează din secolul al XII-lea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22