Ministerul german de Externe: Spaţiul Schengen şi libera circulaţie sunt în pericol

Vlad Toma | 05.01.2016

Martin Schäfer, purtătorul de cuvânt al ministrului german al Afacerilor Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat recent că, deşi libera circulaţie este un bun preţios, principiile Schengen care o fac posibilă sunt în pericol.

Pe aceeași temă

 

Reacţia ministerului german de Externe a fost făcută în contextul deciziilor luate de Danemarca de a introduce controalele la frontiera cu Germania, relatează Le Figaro, citat de Gandul.

 

"Libera circulaţie este un bun preţios (...)", a declarat Schäfer. "Spaţiul Schengen este foarte important, dar este în pericol", a adăugat acesta.

 

Danemarca a decis să introducă controale temporare la frontiera cu Germania, la câteva ore după ce în Suedia au intrat în vigoare controalele de identificare a persoanelor care intră pe teritoriul ţării."Introducem controale temporare la frontiera cu Germania, dar într-un mod adecvat", a declarat premierul danez, adăugând că aceste controale nu vor pune probleme cetăţenilor danezi sau germani "obişnuiţi", dacă aceştia doresc să traverseze graniţa.

 

"Dacă Uniunea Europeană nu poate să-şi protejeze frontierele externe, şi mai multe ţări vor fi forţate să introducă la graniţe controale temporare", a avertizat Rasmussen, explicând că decizia de luni a fost luată ca reacţie la hotărârea Suediei de a introduce controale de identificare la frontiera celor două state.

 

Suedia a anunţat luni intrarea în vigoare a unui sistem privind controale de identificare a persoanelor care intră în ţară din Danemarca, într-o încercare de a limita numărul de imigranţi din ţară. Călătorii vor fi nevoiţi să prezinte un document de identificare pentru a fi lăsaţi să pătrundă în zona de traversare a Podului Öresund, principala poartă de intrare a refugiaţilor în ţară, care face legătura între Suedia şi aeroportul din Copenhaga.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22