Ministerul rus al Apărării: Vom „elibera” orașele încercuite

L. G. | 25.03.2022

Ministerul rus al Apărării a transmis că forțele sale se vor concentra pe eliberarea completă a Donbas, transmite agenția rusă Interfax, preluată de Reuters.

Pe aceeași temă

De asemenea, Ministerul rus al Apărării a spus că a luat în considerare două opțiuni pentru ”operațiunea sa specială”, una în republicile separatiste, una pe întreg teritoriul Ucrainei.

Anunțul pare să indice că Rusia ar putea trece la obiective limitate după ce s-a confruntat cu o rezistență acerbă ucraineană în prima lună a războiului.

Agențiile de presă ruse au citat ministerul apărării spunând că separatiștii susținuți de ruși controlează acum 93% din regiunea Lugansk a Ucrainei și 54% din regiunea Donețk - cele două zone care formează împreună Donbas.

Ministerul a declarat că nu exclude asaltarea orașelor ucrainene care au fost blocate și că Rusia va reacționa imediat la orice încercare de a închide spațiul aerian deasupra Ucrainei, lucru cerut de Kiev, dar refuzat de NATO.

De asemenea, Ministerul Apărării a declarat vineri că operațiunea va continua până când forțele ruse vor finaliza sarcinile care fuseseră stabilite, fără a detalia.

Armata Rusiei a luat în considerare două opțiuni pentru invazia în Ucraina, una limitată la Donbas și cealaltă pe întreg teritoriul Ucrainei, a mai spus ministerul apărării.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22