Ministerul rus de Externe: Rusia suspendă orice schimb de informații nucleare cu SUA

L. G. | 29.03.2023

Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Moscova a suspendat schimbul de informații despre forțele sale nucleare cu Statele Unite, inclusiv notificările privind testele de rachete, transmite Sky News.

Pe aceeași temă

Adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Ryabkov, a făcut acest anunț în declarațiile de astăzi, raportate de agențiile de presă rusești.

El a afirmat că toate schimburile de informații cu Washingtonul au fost oprite după ce Kremlinul a încetat să mai participe la ultimul pact de înarmare nucleară rămas în vigoare cu SUA.

Luna trecută, Vladimir Putin a suspendat tratatul New START, afirmând că Rusia nu poate accepta inspecțiile americane la siturile sale nucleare în cadrul acordului, într-un moment în care Washingtonul și aliații săi din NATO au declarat în mod deschis că obiectivul lor este înfrângerea Rusiei în Ucraina.

Moscova a subliniat că nu se retrage complet din pact și că va continua să respecte plafoanele privind armele nucleare.

Ministerul rus de Externe a declarat inițial că Moscova va continua să notifice SUA cu privire la lansările planificate de teste ale rachetelor sale balistice.

Acest lucru a avut loc în timp ce armata rusă a efectuat exerciții ale forțelor sale de rachete strategice, desfășurând lansatoare mobile în Siberia, într-o demonstrație a capacității nucleare a țării în contextul luptelor din Ucraina.

Și urmează comentariilor publicate marți, din partea lui Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, care a avertizat SUA și aliații săi să nu nutrească speranțe de înfrângere a Rusiei în Ucraina.

„Rusia este răbdătoare și nu încearcă să sperie pe nimeni cu superioritatea sa militară, dar are arme moderne unice, capabile să distrugă orice adversar, inclusiv Statele Unite, în cazul unei amenințări la adresa existenței sale”, a declarat Patrușev.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22