Ministrul Apărării al Ucrainei este „încrezător” că Occidentul îi va livra avioane de luptă

L. G. | 03.03.2023

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, s-a declarat „încrezător” că țările occidentale vor furniza Ucrainei avioane de luptă, în ciuda împotrivirii unor aliați,

Pe aceeași temă

Reznikov este încrezător că Ucraina va primi „două până la trei tipuri diferite de avioane de luptă”, a spus el în interviu, adăugând că „acest lucru va depinde de disponibilitatea tehnicienilor, a pistelor, întreținere și piese de schimb”, potrivit unui interviu publicat vineri în ziarul german Bild.

El a spus că crede că va exista o „așa-numită coaliție pentru avioane de luptă”, așa cum a fost și în cazul livrarilor de tancuri Leopard 2 de către aliații occidentali.

Reznikov consideră că țările occidentale nu vor aproba inițial livrarea de avioane de luptă, făcând paralele cu livrarea tancurilor de luptă Leopard 2, cu care Germania nu a fost de acord inițial.

Aliații occidentali au semnalat Kievului că sunt gata să înceapă antrenarea piloților pe avioane de luptă și înțeleg că avioanele sunt următorul pas în consolidarea sistemului de apărare antiaeriană al Ucrainei, potrivit Bild.

Avertismentul Rusiei

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat joi NATO să nu pună la dispoziţia Ucrainei avioane de luptă şi să le asigure întreţinerea în Polonia, spunând că acest lucru ar echivala cu a intra în război direct împotriva Rusiei, informează Reuters.

„Şi oricine decide livrarea (şi repararea) unor astfel de echipamente sau mijloace de distrugere, precum şi mercenarii şi instructorii militari străini, vor trebui să fie consideraţi o ţintă militară legitimă”, a scris el joi pe Telegram.

Acesta, a spus el, a fost probabil singurul lucru care i-a oprit pe „infantilii de occidentali” să furnizeze avioane şi arme cu rază lungă de acţiune „dependenţilor de droguri de la Kiev”.

El nu se aşteaptă, totuşi, ca ei să reziste mult timp, „pentru că tentaţia de a distruge Rusia este mare”, a spus Medvedev, care este actualul vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Dmitri Medvedev a fost perceput ca destul de liberal în perioada în care a exercitat funcţiile de prim-ministru şi preşedinte.

El afişează însă acum o poziţie dură în contextul războiului, observatorii estimând că, prin această atitudine, încearcă să îşi asigure poziţia în structura de putere din Federaţia Rusă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22