Ministrul britanic de Externe critica atacurile Rusiei in Alep: Sunt crime de razboi

Vlad Toma | 12.10.2016

Camera Comunelor a gazduit ieri o dezbatere de 3 ore despre deteriorarea situatiei din Siria. In timpul acestor dezbateri, Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii, a acuzat Rusia de atacuri deliberate asupra unor convoaie umanitare.

Pe aceeași temă

 

"E greu sa eviti concluzia ca Rusia si regimul Assad ataca in mod intentionat spitale, ceea ce reprezinta in mod clar crime de razboi", a spus Johnson, conform Euronews.

 

"E pacat ca nu exista nicio reactie pe masura a coalitiei Stop the War in privinta evenimentelor din Siria", a mai spus el, precizand ca nu ar fi rau sa existe proteste in fata ambasadei Rusiei.

 

Johnson a mentionat in discursul sau Curtea Penala Internationala de la Haga afirmand ca crimele de razboi au fost pedepsite de aceasta institutie chiar daca a trebuit sa treaca cateva decenii pana la rezolvarea unor cazuri

 

Un convoi ONU a fost atacat din aer luna trecuta, actiunea fiind atribuita Rusiei. Kremlinul a negat ca trupele sale ar fi atacat acel convoi, dand vina pe rebelii sirieni.

 

Johnson a criticat autoritatile de la Moscova in mod deschis: "Daca Rusia continua sa mearga pe aceasta cale, cred ca aceasta natiune va deveni o tara paria. Si daca strategia presedintelui Putin este sa refaca maretia si gloria Rusiei, atunci cred ca ambitiile sale se vor prabusi in fata dispretului international pentru ceea ce se intampla in Siria."

 

Saptamana trecuta, Rusia a blocat, in Consiliul de Securitate al ONU, o rezolutie franco-spaniola care avea in vedere incheierea bombardamentelor.

 

Franta a anuntat zilele trecute ca va cere Curtii Penale Internationale sa lanseze o ancheta a crimelor de razboi pe care le-ar fi comis Rusia si fortele armate siriene in Alep.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22