Ministrul de Externe francez critica epurarile din Turcia: Lovitura de stat nu e un cec in alb

Vlad Toma | 18.07.2016

Jean-Marc Ayrault, ministrul francez de Externe, a criticat masurile luate in Turcia dupa esecul tentativei de lovitura de stat de vineri seara.

Pe aceeași temă

 

Ministrul a declarat ca aceasta lovitura nu trebuie sa devina un cec in alb pentru actiunile nedemocratice puse la cale de presedintele Erdogan, anunta Reuters.

 

"Statul de drept trebuie sa functioneza in mod deplin in Turcia," a spus Ayrault, "nu trebuie sa existe epurari, legile trebuie respectate", a mai spus acesta.

 

Ministrul francez a subliniat faptul ca principiile democratice europene trebuie respectate in Turcia, ministrii europeni care se vor intalni astazi la Bruxelles urmand sa faca o declaratie comuna in acest sens.

 

Aproximativ 6000 de persoane au fost arestate in urma tentativei de lovitura de stat de vineri noaptea din Turcia. Printre cei arestati se numara si 2700 de judecatori si de procurori, dincolo de cele cateva mii de militari acuzati de organizarea loviturii de stat. Arestarea judecatorilor si procurorilor este vazuta ca o noua incercare a presedintelui Erdogan de a-si consolida regimul autoritar, prin subordonarea justitiei.

 

Printre militarii arestati se numara Ali Yazici, consilier militar al președintelui Erdogan, și generalul Bekir Ercan Van, comandantul bazei militare de la Incirlik.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22