Ministrul francez de Finanţe: Sancţiunile UE contra Rusiei ar putea fi retrase în vară

Vlad Toma | 26.01.2016

Emmanuel Macron, ministrul francez de Finante, a declarat, în timpul unei vizite recente la Moscova, că ar exista un consens la nivelul UE pentru retragerea sancţiunilor impuse Rusiei în vara acestui an.

Pe aceeași temă

 

"Obiectivul pe care toti il impartasim este ca in vara sa putem retrage sanctiunile economice, ca urmare a respectarii procesului de pace negociat", a declarat ministrul francez, citat de Forbes, conform business24.
 

Pentru menţinerea sancţiunilor economice impuse Rusiei dupa anexarea Crimeii si declansarea crizei din Ucraina UE are nevoie de un vot unanim din partea celor 28 de state membre.
 

Grecia, Ungaria si Italia au adus în spaţiul public de nenumărate ori ideea retragerii sanctiunilor impuse Rusiei, dar nu au votat pentru acest lucru la summit-urile europene de la Bruxelles.

 

Franţa doreşte probabil o reluare a relatiilor comerciale cu Rusia, din cauza contractelor pierdute de companiile franceze din industria de aparare şi din industria alimentară.


Cancelarul german Sigmar Gabriel a declarat de asemenea, intr-un recent interviu publicat de Bild, : "Ne dorim sa ajutam la rezolvarea conflictului din Ucraina, dar nu cu pretul ingenuncherii Rusiei". 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22