Ministrul german al Apărării, către Trump: NATO nu este doar o afacere; nu este o companie

E.b. | 11.11.2016

Donald Trump, preşedintele ales al SUA, trebuie să îşi clarifice opiniile privind Rusia şi să înţeleagă faptul că NATO trebuie tratată ca o alianţă de valori împărtăşite, nu ca o afacere, a declarat Ursula von der Leyen, ministrul german al Apărării.

Pe aceeași temă

 
 

“Să sperăm că ceea ce îi vor spune consilierii săi şi ceea ce trebuie să înveţe este că NATO nu este doar o afacere. Nu este o companie”, a declarat joi Ursula von der Leyen, conform Reuters, preluată de News.ro.

 

Nu ştiu cum apreciază NATO”, susţine ministrul german.

 

În cursul campaniei sale electorale, Trump a ameninţat că va abandona aliaţii SUA din Europa, dacă aceştia nu cheltuie suficient pentru apărare.

 

„Nu poţi spune ‘trecutul nu contează, valorile pe care le împărtăşim nu contează’, ci să încercăm să obţinem cât mai mulţi bani posibil (din NATO – n.r.) şi dacă pot face o afacere bună”, a subliniat oficialul german.

 

Von der Leyen l-a sfătuit pe Trump să nu se apropie prea mult de preşedintele rus Vladimir Putin, notând că NATO a stat alături de Statele Unite după atacurile din 11 septembrie.

 

„Donald Trump trebuie să spună clar de ce parte este. Dacă este de partea legii, păcii şi democraţiei sau dacă nu îi pasă de toate acestea ci îşi caută cel mai bun prieten” în Putin, a adăugat ea.

 

Trump şi-a exprimat în repetate rânduri admiraţia pentru Putin, criticat de Occident pentru acţiunile sale în Ucraina şi Siria.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22