Ministrul italian de Interne: Incidentul armat de la Macerata, motivat de ură rasială

E.b. | 04.02.2018

Incidentul armat de la Macerata, în centrul Italiei, de sâmbâtă, soldat cu şase răniţi, toţi africani, poartă amprenta unei evidente uri rasiale. Luca Traini (foto), 28 de ani, a fost reţinut după ce a deschis focul asupra trecătorilor.

Pe aceeași temă

 

 

Este apreciera ministrul italian de Interne, Marco Minniti, transmite AFP, prluată de Agerpres.

 

Raidul armat, atribuit unui tânăr italian arestat de poliţie, este marcat de o cultură a "extremismului de dreapta, cu referinţe clare la fascism şi la nazism", a adăugat ministrul, deplângând că singura legătură între victime este "culoarea pielii lor".


Suspectul Luca Traini (foto), 28 de ani , a fost reţinut după ce a deschis focul asupra trecătorilor în oraşul Macerata, din centrul Italiei, rănind mai mulţi migranţi africani în ceea ce pare a fi fost un atac rasist, au relatat anterior dpa şi Reuters.
 

Incidentul armat a avut loc cu doar câteva zile după ce cadavrul dezmembrat al unei italience de 18 ani a fost descoperit îndesat în două valize în apropiere de Macerata. Un migrant nigerian în vârstă de 29 de ani a fost arestat pentru moartea tinerei.

 

Presa locală a relatat că cel puţin şase migranţi, între care şi o femeie, au fost împuşcaţi de un bărbat care conducea prin oraşul Macerata, situat la circa 200 km est de Roma.

 

"Incident armat la Macerata. Oameni răniţi. Operaţiune a poliţiei în desfăşurare. Staţi deoparte şi evitaţi spaţiile publice", a transmis poliţia pe Twitter. La scurt timp, poliţia a anunţat arestarea unui bărbat. Televiziunea de stat RAI a transmis că suspectul este un cetăţean italian alb din Macerata.

 


Cotidianul Corriere della Sera a scris pe site-ul său că sâmbătă, la puţin timp după ora 11:00 (10:00 GMT), un bărbat a deschis focul de la geamul unei maşini în direcţia a doi tineri africani, rănindu-l pe unul dintre ei. La scurt timp, alţi doi imigranţi, între care o femeie, au fost împuşcaţi. Potrivit Reuters, nu este clar cât de grave sunt rănile victimelor.

 

Agenţia de presă britanică aminteşte că politicienii de dreapta care fac campanie înaintea alegerilor din 4 martie au profitat de moartea îngrozitoare a tinerei italience Pamela Mastropietro pentru a transmite un mesaj împotriva imigranţilor

 

O autopsie preliminară nu a putut identifica imediat cauza morţii. Suspectul nigerian, căruia i-a fost respinsă cererea de azil, anul trecut, dar care chiar şi aşa a decis să rămână în Italia, a refuzat să dea declaraţii poliţiei.

 

Potrivit Reuters, magistraţii spun că mai mulţi martori l-au văzut pe suspectul nigerian cărând valizele despre care s-a dovedit mai târziu că conţin fragmente din trupul tinerei. Totodată, în posesia nigerianului au fost găsite haine pătate de sânge şi cuţite.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22