Ministrul polonez de Externe ii raspunde lui Putin: Agresivitatea Rusiei ne inspaimanta

Vlad Toma | 30.05.2016

Witold Waszczykowski, ministrul polonez de Externe, i-a transmis presedintelui Vladimir Putin ca scutul anti-racheta care urmeaza sa fie construit in Polonia nu reprezinta o ameninţare la adresa securitatii Rusiei, avand un scop defensiv.

Pe aceeași temă

 

"Presedintele Putin ar trebui sa stie foarte bine ca scutul anti-racheta din Polonia nu afecteaza in niciun fel sistemul rus de securitate. Acest sistem este pentru apararea Europei de un atac din Orientul Mijlociu", a spus Waszykowski, citat de Reuters.

 

Ministrul polonez a precizat insa ca trupele NATO aflate in Polonia sunt rezultatul comportamentul agresiv al Rusiei in Ucraina

 

"Prezenta militara a americanilor si a fortelor multinationale NATO pe teritoriul polonez este intr-adevar o reactie la comportamentul agresiv al Rusiei, care ne inspaimanta. Aceasta prezenta are de asemenea o natura defensiva", a mai spus ministrul.

 

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca Romania si Polonia s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor rusesti, pentru ca gazduiesc scutul anti-racheta american, pe care Moscova il trateaza ca pe o amenintare. MAE considera declaratia o amenintare la adresa securitatii nationale.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22