Ministrul român de Externe începe luni o vizită de trei zile în Iran

Tudor Despina | 29.02.2016

Ministrul român de Externe, Lazăr Comănescu, începe luni o vizită oficială în Iran. El va avea o întrevedere cu președintele Rouhani, printre altele.

Pe aceeași temă

 

Potrivit Ministerului român de Externe, vizita va decurge în perioada 29 Februarie-2 Martie, timp în care Lazăr Comănescu se va întâlni cu Hassan Rouhani, cu președintele Parlamentului de la Teheran și cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif.

 

De asemenea, șeful diplomației române va avea întrevederi și cu miniștrii iranieni ai economiei și finanțelor. Din delegația lui Comănescu fac parte înalți oficiali din ministerele Energiei și Economiei, conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României și reprezentanți ai mediului de afaceri român.

 

Agenda discuţiilor bilaterale va include teme legate de relansarea relațiilor politico-diplomatice, cooperarea economică şi sectorială în domeniile de interes comun. Vor fi abordate şi evoluţiile actuale în plan regional şi internaţional, cu accent pe situaţiile de criză din Orientul Mijlociu", iar vizita vine în contextul deschiderii politice și economice a comunității internaționale față de Teheran, ca urmare a activării Acordului asupra dosarului nuclear iranian. E prima vizită a unui demnitar european după alegerile parlamentare din Iran, organizate în 26 Februarie, mai arată MAE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22