Ministrul rus al Apararii: Rusia va permite civililor si rebelilor sa se retraga din Alep

Vlad Toma | 18.10.2016

Sergei Shoigu, ministrul rus al Apararii, a declarat astazi ca Rusia nu va mai bombarda orasul sirian Alep, pentru a permite civililor si rebelilor sa se retraga. Autoritatile ruse s-au angajat ieri sa inceteze bombardamentele timp de 8 ore pentru a permite aceasta retragere.

Pe aceeași temă

 

Ministrul a precizat ca se va asigura siguranta a sase coridoare pentru evacuarea civililor, a ranitilor si a bolnavilor din estul orasului Alep. Rebelii vor putea iesi de asemenea din Alep, cu tot cu armele lor, pe doua coridoare speciale, anunta Reuters.

 

Trupele siriene vor fi retrase, pentru a le permite rebelilor sa iasa din oras, au mai anuntat autoritatile ruse.

 

Rusia a fost criticata dur de SUA, Marea Britanie, Franta si Germania in urma bombardamentelor asupra orasului Alep. Tarile occidentale au anuntat de asemenea ca au in vedere sesizarea Curtii Penale de la Haga pentru investigarea atacului orasului Alep de catre fortele regimului Assad si de Rusia, acuzand existenta unor crime de razboi.

 

Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii, a acuzat Rusia de atacuri deliberate asupra unor convoaie umanitare "E greu sa eviti concluzia ca Rusia si regimul Assad ataca in mod intentionat spitale, ceea ce reprezinta in mod clar crime de razboi", a spus Johnson, conform Euronews.

 

Johnson a mentionat in discursul sau Curtea Penala Internationala de la Haga afirmand ca crimele de razboi au fost pedepsite de aceasta institutie chiar daca a trebuit sa treaca cateva decenii pana la rezolvarea unor cazuri

 

Un convoi ONU a fost atacat din aer luna trecuta, actiunea fiind atribuita Rusiei. Kremlinul a negat ca trupele sale ar fi atacat acel convoi, dand vina pe rebelii sirieni.

 

Johnson a criticat autoritatile de la Moscova in mod deschis: "Daca Rusia continua sa mearga pe aceasta cale, cred ca aceasta natiune va deveni o tara paria. Si daca strategia presedintelui Putin este sa refaca maretia si gloria Rusiei, atunci cred ca ambitiile sale se vor prabusi in fata dispretului international pentru ceea ce se intampla in Siria."

 

Acum cateva saptamani, Rusia a blocat, in Consiliul de Securitate al ONU, o rezolutie franco-spaniola care avea in vedere incheierea bombardamentelor.

 

Franta a anuntat zilele trecute ca va cere Curtii Penale Internationale sa lanseze o ancheta a crimelor de razboi pe care le-ar fi comis Rusia si fortele armate siriene in Alep.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22