Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, acuzat de „neglijență criminală” și posibilă „trădare”

L. G. | 13.05.2022

Un fost comandant al forțelor separatiste din Donbas îl acuză pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, de „neglijență criminală” din cauza modului în care a gestionat războiul din Ucraina,

Pe aceeași temă

„Îl acuz direct pe Serghei Șoigu de, cel puțin, neglijență criminală”, afirmă Igor Ghirkin într-o înregistrare video postată pe canalul său de Telegram. „Nu am dovezi să îl acuz de trădare, dar o suspectez”, a declarat el, citat de Reuters.

Kremlinul nu a comentat deocamdată afirmațiile lui Ghirkin, acestea reprezentând unul dintre cele mai dure atacuri publice de până acum împotriva conducerii militare a Rusiei din partea unui susținător vizibil al războiului din Ucraina.

În pofida eșecului ofensivei generale care urmărea să ocupe Ucraina în doar câteva zile și a numeroaselor umilințe suferite de forțele armate rusești în Ucraina, Vladimir Putin nu a dat semne că s-ar distanța de Serghei Șoigu.

Ghirkin era unul dintre principalii comandanţi ai separatiştilor la începutul războiului cu armata ucraineană în Donbas, după anexarea Crimeii, şi probabil cel mai mediatizat comandant al acestora la acea vreme.

Înainte de a prelua comanda trupelor separatiste din Donbas, Ghirkin a jucat un rol important în planificarea anexării Crimeii și organizarea notoriilor „omuleți verzi” ai Rusiei, el fiind la momentul respectiv un ofițer al FSB, principalul serviciu de informații de la Moscova.

Ghirkin a fost acuzat de terorism în Ucraina și vizat de sancțiuni ale Uniunii Europene din cauza rolului său în aceste activități.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22