Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, neagă că ar fi fost internat cu probleme cardiace

L. G. | 14.11.2022

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a negat luni știrea Associated Press că a fost dus la spital cu o problemă cardiacă, spunând că jurnaliștii occidentali răspândesc informații false.

Pe aceeași temă

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova a publicat un video cu ministrul de externe al lui Vladimir Putin, în timp ce stă pe o terasă în Bali unde se află pentru a participa la lucrările Summitului G20, îmbrăcat în pantaloni scurți și un tricou, și neagă că ar fi fost internat de urgență pentru probleme cardiace..

Întrebat despre zvonul privind internarea sa în spital pentru probleme cardiace, Lavrov a spus că jurnaliștii occidentali au scris timp de un deceniu în mod fals că Putin, în vârstă de 70 de ani, este bolnav.

„Acesta este un fel de joc care nu este nou în politică”, a spus Lavrov cu un zâmbet ironic. „Jurnaliștii occidentali trebuie să fie mai sinceri – trebuie să scrie adevărul”.

Lavrov a spus că presa occidentală în mod regulat releatează în mod partizan evenimentele și ignoră punctul de vedere al Rusiei.

În imaginile video, Lavrov poartă o discuție cu o femeie, posibil Zaharova, în timp ce stă degajat la o măsuță pe terasa reședinței sale din Bali:

„-Toți scriu că sunteți spitalizat - Și despre președintele nostru scriu deja de vreo 10 ani că este bolnav. Este un joc care nu este nou în politică - Ce ați vrea să transmiteți jurnaliștilor, mai ales celor din vest care scriu că Lavrov este spitalizat. Apropo, primim o sumedenie de mesaje de la cetățenii ruși care sunt îngrijorați. Ce le-ați transmite jurnaliștilor din vest?

- Jurnaliștilor din vest le doresc să fie mai cinstiți, să scrie mai mult adevăr, să nu se limiteze la reflectarea poziției unei părți pe care o transmit în toate subiectele unde sunt vizate și interesele Federației Ruse, care sunt ignorate. Cetățenilor noștri, desigur, le mulțumesc foarte mult pentru susținerea poziției noastre externe. Noi, în măsura posibilităților, încercăm să ne atingem toate obiectivele pe toate direcțiile.

- Mâine e G20, pentru ea vă pregătiți, din ce înțeleg eu?

- Bineînțeles, mâine vom avea declarația. Doar ce m-a sunat d-na ministrul de externe a Indoneziei, care este președintele procesului ministerial. Acum se încheie negocierile, experții sunt acolo, dar miniștri controlează, telefonic, acest proces.

- Vă mulțumesc tare mult!

- Salutări tuturor!”

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Lavrov at his hotel in Bali. Says reports about his health are a &quot;political game&quot; <a href="https://t.co/OddllPDgq7">https://t.co/OddllPDgq7</a> <a href="https://t.co/GKu0Ffo1st">pic.twitter.com/GKu0Ffo1st</a></p>&mdash; Pjotr Sauer (@PjotrSauer) <a href="https://twitter.com/PjotrSauer/status/1592088965296930817?ref_src=twsrc%5Etfw">November 14, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Guvernatorul din Bali, I Wayan Koster, a declarat pentru Reuters că Lavrov a făcut o vizită la spital pentru un control de rutină și că ministrul rus de Externe era sănătos.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a fost dus luni la spital, după ce a ajuns în Bali, la summitul G20 din Indonezia, scrie agenția de presă americană Associated Press.

Kremlinul neagă această informație și spune că este falsă, transmite Reuters.

Associated Press (AP), care citează câteva surse, a scris că Lavrov era tratat pentru o problemă cardiacă. Însă, Ministerul de Externe al Rusiei a spus că știrea nu are temei real. „Aceasta, desigur, este apogeul falsului”, spune purtătoarea de cuvânt a ministerului, Maria Zaharova. Oficialii indonezieni nu au răspuns la solicitarea de comentarii a Reuters, până la momentul publicării informației. Lavrov a ajuns duminică în Bali pentru a-l reprezenta pe președintele rus Vladimir Putin la summit.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22