Ministrul slovac de Externe nu intelege de ce se tot amana aderarea Romaniei la Schengen

Dora Vulcan | 30.08.2016

Romania a indeplinit criteriile de aderare la spatiul Schengen si nu exista nicio justificare pentru amanarea procesului, a declarat marti, la Bucuresti, ministrul de Externe al Slovaciei, Miroslav Lajcak, subliniind ca tara noastra protejeaza granitele UE cu profesionalism, potrivit Mediafax.

Pe aceeași temă

 

 

"Vreau sa reiterez suportul puternic al Slovaciei pentru apartenenta Romaniei la Schengen. Am fost primii care am ratificat Tratatul de aderare la Uniunea Europeana si facem lobby puternic pentru aderarea la Schengen pentru ca ati indeplinit criteriile si nu este nicio justificare pentru amanarea acestui proces", a afirmat Miroslav Lajcak, la o conferinta de presa la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, citat de Mediafax

 

 

Ministrul slovac a mai spus ca Romania protejeaza granitele europene in "aceste timpuri dificile" cu profesionalism.

 

 

La randul sau, ministrul Lazar Comanescu i-a multumit omologului sau slovac pentru sprijinul permanent al Slovaciei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen si a spus ca spera ca partenerii europeni sa inteleaga ca aderarea inseamna valoarea adaugata:

 

 

"Sper ca in sfarsit partenerii nostri din Uniunea Europeana, toti partenerii nostri din Uniunea Europeana sa inteleaga ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen ar fi un set, o valoare adaugata pentru capacitatea UE de a face fata provocarilor in materie de securitate, fie ca vorbim de cea intrena sau din afara", a spus Lazar Comanescu.

 

 

 Pentru prima dată Cioloş iese la atac: României i se refuză accesul la Schengen din motive politice total depăşite

 

Premierul Dacian Cioloş a spus, luni, la reuniunea anuală a diplomaţiei, că României i se refuză accesul la spaţiul Schengen din motive politice "depăşite", în contextul în care el a vorbit despre criza cu care se confruntă statele europene în actualul context internaţional, în special migraţia, aminteste Ziarul financiar.

 

"României i se refuză accesul la Spaţiul Schengen pentru motive politice care mi se par total depăşite", a declarat Cioloş, în deschiderea reuniunii diplomaţiei.

 

Premierul a vorbit despre contextul european din ultimul an, marcat de migraţie, Brexit şi ameninţările teroriste, precizând că, din nefericire, cuvântul criza a devenit o banalitate în discursul european.

 

El a spus că răspunsul dat de liderii europeni în problema migraţiei a fost unul deficitar, iar faptul că nu au fost găsite cele mai bune soluţii a dus la pierderea unei părţi a coeziunii la nivel european, ceea ce a influenţat într-o măsură şi Brexit-ul.

 

 

Dacian Cioloş a invocat ameninţările teroriste cu care s-a confruntat UE în ultima perioadă, spunând că reacţiile au fost greoaie în luarea unor măsuri de combatere a acestui nou tip de ameninţare.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22