Mișcări masive de trupe ale Rusiei în estul Ucrainei sub pretextul unor exerciții militare defensive

Redactia | 05.04.2021

Sub pretextul organizării unor exerciții militare defensive, Rusia transferă armament greu, muniție, tehnică militară și trupe în estul Ucrainei, pe care-l ocupă ilegal.

Pe aceeași temă

Sub pretextul organizării unor exerciții militare defensive, Rusia transferă armament greu, muniție, tehnică militară și trupe în estul Ucrainei, pe care-l ocupă ilegal, scrie publicația SecurityNews, care citează imaginile publicate de portalul specializat în informații militare T-Intelligence.

Imaginile sunt colectate de pe rețelele sociale și sunt însoțite de grafice de zbor. Imaginile arată deplasările masive de echipamente rusești la granița cu Ucraina și în teritoriile ocupate ilegal – Crimeea și estul Ucrainei.

Publicația prezintă dovezi clare ale mișcărilor Rusiei, în condițiile în care Moscova dezminte evidențele, susținând că deplasările de trupe şi de echipamente militare în apropierea frontierei cu Ucraina ar avea ca scop asigurarea securităţii Federaţiei Ruse şi nu constituie o ameninţare pentru nimeni.

Mișcările de trupe ruse sunt atât de mari, încât fermierii și producătorii industriali se plâng guvernului că nu mai există vagoane și platforme feroviare pentru industrie și agricultură.

Comandantul şef al armatei ucrainene, Ruslan Homceak, a acuzat săptămâna aceasta Moscova de mobilizarea de forţe în apropierea graniţei cu Ucraina, afirmând că rebelii separatişti proruşi încalcă sistematic armistiţiul în Donbas (estul Ucrainei) în contextul unor tensiuni în creştere. Generalul Homceak a spus că, sub pretextul pregătirilor pentru manevrele strategice „Zapad-2021”, Moscova concentrează în apropierea frontierei cu Ucraina zeci de grupuri tactice de luptă la nivel de batalioane.

Între timp, media din Crimeea, care preiau înregistrări video postate de martori, au relatat despre convoaie de tehnică şi echipamente militare deplasate în estul peninsulei Kerci săptămâna trecută. Forţele armate ruse au adus în peninsula anexată, pe podul feroviar de peste strâmtoarea Kerci, transportoare blindate, camioane militare şi dispozitive autopropulsate de artilerie, relatează joi publicaţia ucraineană Gordon.ua, citând portalul ForPost din Crimeea.

Deplasări de coloane militare au fost observate în aproape toate zonele peninsulei, conform înregistrărilor video postate de martori.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22