Mogherini, sefa diplomatiei UE: Turcia nu are nicio scuza pentru incalcarea statului de drept

Vlad Toma | 18.07.2016

Federica Mogherini, sefa diplomatiei UE, a cerut autoritatilor de la Ankara sa nu ia masuri care sa duca la afectarea ordinii constitutionale, in urma tentativei esuate de lovitura de stat care a avut loc vineri.

Pe aceeași temă

 

"Am fost primii care au cerut ca institutiile legitime ale Turciei sa fie protejate", a declarat Mogherini, inaintea intalnirii ministrilor de Externe din UE care are loc astazi, intalnire la care va participa si John Kerry, secretarul de stat american, anunta Reuters.

 

"Astazi spunem ca statul de drept sa fie de asemenea protejat... Nu exista nicio scuza pentru masurile care indeparteaza Turcia de pe aceasta cale", a spus aceasta.

 

"Vom reitera acest mesaj astazi, impreuna cu ministrii de Externe europeni : Institutiile democratice si legitime ale Turciei trebuie protejate dar asta nu inseamna ca statul de drept si echilibrul puterilor nu conteaza", a spus Mogherini.

 

"Acestea trebuie protejate, pentru binele intregii tari. Vom trimite un mesaj puternic in acest sens", a incheiat Mogherini.

 

Aproximativ 6000 de persoane au fost arestate in urma tentativei de lovitura de stat de vineri noaptea din Turcia. Printre cei arestati se numara si 2700 de judecatori si de procurori, dincolo de cele cateva mii de militari acuzati de organizarea loviturii de stat. Arestarea judecatorilor si procurorilor este vazuta ca o noua incercare a presedintelui Erdogan de a-si consolida regimul autoritar, prin subordonarea justitiei.

 

Printre militarii arestati se numara Ali Yazici, consilier militar al președintelui Erdogan, și generalul Bekir Ercan Van, comandantul bazei militare de la Incirlik.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22