Moldova. Opozitia prorusa depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Strelet

Tudor Despina | 22.10.2015

In plin scandal politic, Guvernul Republicii Moldova se confrunta cu o motiune de cenzura. Deputatii socialisti si comunisti cu orientare pro-rusa au depus in Parlament o initiativa prin care vor sa demita Executivul pro-european condus de Valeriu Strelet.

Pe aceeași temă

 

Potrivit presei de la Chisinau, documentul a fost semnat de 42 de deputati, 22 de socialisti si 20 de comunisti. Actul ar urma sa fie dezbatut saptamana viitoare.

 

“Din 15 Octombrie, atunci cand a fost ridicata imunitatea deputatului Vlad Filat, Valeriu Strelet s-a detasat de atributiile care ii revin si a devenit aparatorul lui Filat”, se arata in textul motiunii, potrivit Unimedia si Agora.

 

Sunt sanse reale ca saptamana viitoare Guvernul Strelet sa fie demis”, a declarat socialistul prorus Igor Dodon.

 

Strelet: Exista pericolul unui alt model de integrare

 

In tot acest timp, prezent in cealalta parte a continentului, premierul liberal-democrat Valeriu Strelet a avertizat asupra “riscului” unui “alt model de integrare”, daca vor fi activate alegeri anticipate, asa cum urmaresc formatiunile politice pro-Moscova.

 

In cazul alegerilor anticipate exista riscul sa ne regasim intr-un alt model de integrare. Altul decat cel pe care il laudam aici”, a spus Strelet intr-un discurs sustinut in cadrul Congresului Partidului Popular European (PPE) de la Madrid.

 

Partidele care se declara proeuropene trebuie sa demonstreze ca isi doresc intr-adevar sa mentina tara pe cursul integrarii europene, a mai spus seful Executivului moldovean, citat de Agerpres.

 

Strelet a tinut sa sublinieze faptul ca “justitia nu poate fi folosita ca instrument al executiei politice”, cu trimitere la recentul scandal al retinerii liderului liberal-democrat Vlad Filat, acuzat de coruptie si trafic de influenta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22