Moscova anunţă că răspunde la scutul NATO cu rachete balistice Iskander

E.b. | 21.11.2016

Moscova îşi va desfăşura rachetele sol-aer S-400 şi sistemul de rachete balistice Iskander în exclava Kaliningrad. Până în acest moment era vorba doar despre exerciţii militare de rutină.

Pe aceeași temă

 

 

Kremlinul ar răspunde astfel la desfăşurarea unor trupe ale blocului militar occidental la frontiera estică şi faţă de scutul antirachetă al NATO din România şi Polonia, transmite Reuters, preluată de News.ro.


Anterior, Rusia a susţinut că va trimite în mod periodic rachete balistice Iskander în Kaliningrad, însă până în acest moment era vorba doar despre exerciţii militare de rutină. Moscova nu a stabilit o legătură directă între desfăşurarea de sisteme de rachete în Kaliningrad şi întărirea militară practicată la frontierele estice de către NATO.


După victoria înregistrată în alegerile prezidenţiale de către republicanul Donald Trump, care a promis că va încerca să îmbunătăţească relaţiile bilaterale dintre Moscova şi Washington în ciuda obligaţiei de a proteja aliaţii NATO, mai mulţi analişti au prezis că Kremlinul va adopta o poziţie afirmativă în estul Europei.


Preşedintele Comisiei de Apărare din Consiliul Federal, Viktor Ozerov, a anunţat că desfăşurarea de rachete este un răspuns faţă de scuturile antirachetă ale americanilor din estul Europei.


”Faţă de asemenea ameninţări vom avea măsuri de răspuns... în special prin desfăşurarea de forţe adiţionale. Această reîntărire include desfăşurarea de rachete sol-aer S-400, precum şi a sistemului de rachete balistice Iskander în Kaliningrad”, a declarat Ozerov.


Ministrul Apărării de la Moscova nu a comentat declaraţiile parlamentarului rus.


Însă, Vladimir Putin a discutat luni despre măsurile adecvate de răspuns faţă de ceea ce el numeşe - ameninţările americane din estul Europei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22